Een Foto Lichter Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Foto Lichter Maken In Photoshop
Een Foto Lichter Maken In Photoshop

Video: Een Foto Lichter Maken In Photoshop

Video: Een Foto Lichter Maken In Photoshop
Video: Donkere onderbelichte foto lichter maken. 2024, Mei
Anonim

Vaak vanwege de onvolkomenheid van de automatische aanpassingsmodus van de camera, het onprofessionalisme van de fotograaf of in situaties waarin wordt gefotografeerd onder ongunstige verlichting, zijn de uiteindelijke beelden te donker. De situatie kan worden gecorrigeerd met behulp van Adobe Photoshop-tools.

Een foto lichter maken in Photoshop
Een foto lichter maken in Photoshop

instructies:

Stap 1

Laad het bestand met de foto. Snijd voorheen, indien nodig, de extra randen van het frame bij - voor ons is een momentopname in zijn uiteindelijke grootte. Als het beeld te donker is en zelfs de helderste gebieden en details erop gedempt lijken, is het raadzaam om eerst één eenvoudige handeling uit te voeren. In het menu Afbeelding vinden we het item Auto Contrast (Automatisch herstel van contrast).

Het moet gezegd dat deze actie, in tegenstelling tot veel andere bewerkingen, niet leidt tot het verlies van informatie in de afbeelding, er verdwijnt geen detail van de foto, wat erg belangrijk is voor de latere verwerking - het dynamische bereik van de afbeelding wordt eenvoudigweg geoptimaliseerd (de lichtste gebieden worden zo lichter mogelijk, de donkerste zijn inderdaad de donkerste). Op deze manier kunnen fouten bij het kiezen van een belichting worden gecorrigeerd, of ze nu zijn uitgelokt door de onbekwame acties van de fotograaf, of zijn veroorzaakt door de automatisering van de camera.

In de regel wordt het beeld na deze bewerking lichter en beter leesbaar.

Stap 2

Laten we nu wijzigingen aanbrengen in het algemene gamma van de foto. Pas het commando Niveaus (Niveaus) toe, in het menu Afbeelding> Aanpassingen> Niveaus of door op Ctrl + L te drukken. Om de tonaliteit van de afbeelding uit te lijnen, verplaatst u de middelste schuifregelaar onder het histogram naar links totdat de verlichting van de afbeelding het gewenste, oogstrelende niveau bereikt.

Stap 3

Het is de moeite waard om te waarschuwen dat deze correctiemethode veiliger is dan bijvoorbeeld de standaard Helderheid / Contrast-bewerking. Het feit is dat wanneer we de foto gewoon helderder maken, de details van de gemiddelde helderheid lichter maken, de details die al helder waren, gewoon verder gaan dan het dynamische bereik, d.w.z. informatie wordt vernietigd - in plaats van lichtovergangen worden grote monochromatische heldere vlekken gevormd, het voormalige beeld erin verdwijnt. De lucht wordt als een opgelapte lap, verlichte gezichten veranderen in platte pannenkoeken, enz. Als u het paneel Helderheid/Contrast nog moet gebruiken, houd er dan rekening mee dat dit alleen voor cosmetische doeleinden kan worden gebruikt. Om het algehele gamma van de foto te corrigeren, is het beter om de opdracht Niveaus te gebruiken, zoals hierboven beschreven.

Aanbevolen: