Wat Maakt BDRip Anders Dan HDRip

Inhoudsopgave:

Wat Maakt BDRip Anders Dan HDRip
Wat Maakt BDRip Anders Dan HDRip

Video: Wat Maakt BDRip Anders Dan HDRip

Video: Wat Maakt BDRip Anders Dan HDRip
Video: The Thinning 2024, Mei
Anonim

Gebruikers die films van internet downloaden, zien vaak de HDRip- of BDRip-inscriptie naast de naam, maar misschien hebben maar weinig mensen nagedacht over wat deze inscripties werkelijk betekenen.

Wat maakt BDRip anders dan HDRip
Wat maakt BDRip anders dan HDRip

HDRip en BDRip zijn speciale aanduidingen die pc-gebruikers de kwaliteit vertellen van de video die ze willen downloaden.

Kenmerken van HDRip

Films in HDRip - hebben een betere kwaliteit dan DVDRip. Hun resolutie kan van hoge kwaliteit zijn, maar meestal kun je op internet bestanden vinden met een vrij standaard resolutie. Als hun resolutie hoog is, zal hun volume natuurlijk groter zijn dan bij gewone films. Hun belangrijkste voordeel ligt in het geluid. Dat is in zulke films heel goed gedaan.

Als gevolg hiervan blijkt dat films met het HDRip-label een uitstekend geluid hebben en niet altijd een uitstekende resolutie, hoewel deze handtekening een kopie van high-definition filmbronnen impliceert. HDRip is verkrijgbaar in verschillende resoluties, zoals 720p, 1080p, 1280p of 1080i. Het eerste cijfer geeft de verticale grootte van de afbeelding aan en de letter geeft de scan aan. i is bijvoorbeeld geïnterlinieerd en het filmbeeld wordt gegenereerd uit twee halve frames. In een ander geval, als de letter p wordt aangegeven naast de afbeeldingsgrootte, betekent dit dat het filmframe in zijn geheel wordt verzonden en niet wordt gevormd uit een paar afbeeldingen.

Kenmerken van BDRip

Wat BDRip betreft, kunnen dergelijke films worden geclassificeerd als HD (high quality image). Feit is dat films met een BDRip-signatuur absoluut altijd een geweldige beeldkwaliteit zullen hebben. Het belangrijkste verschil tussen de eerste en de laatste is de bestandsgrootte. Zoals hierboven vermeld, heeft HDRip niet altijd een uitstekend beeld, waardoor de grootte van dergelijke bestanden veel kleiner kan zijn.

BDRip is altijd groter en neemt gewoonlijk 3,5 GB vrije schijfruimte of meer in beslag. In het geval dat je BDRip-video's van internet downloadt, kun je er zeker van zijn dat de geluidskwaliteit en beeldkwaliteit hier de beste zijn, aangezien BDRip-films slechts een resolutie van 1920x1080 of 1280x720 hebben (en dit zijn de hoogste waarden). Natuurlijk moet je betalen voor kwaliteit met vrije ruimte op je harde schijf.

Hierdoor blijkt dat HDRip een opname is van een videobestand rechtstreeks van een HD-uitzending (bovendien is het van HDRip dat content voor televisie wordt geproduceerd, maar het zal een andere betekenis hebben - HDTV), terwijl BDRip is een hoogwaardige opname van Blu-Ray-schijf, die met een goede processor de hoogste kwaliteit beeld en geluid biedt. Ja, het verschil tussen deze concepten is praktisch niet merkbaar, maar toch is het dat.

Aanbevolen: