Hoe Maak Je Een Opname Luider

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Opname Luider
Hoe Maak Je Een Opname Luider

Video: Hoe Maak Je Een Opname Luider

Video: Hoe Maak Je Een Opname Luider
Video: Hoe werkt een audio compressor? 2024, April
Anonim

Soms merk je bij het kijken van een film dat het geluidsniveau in de video laag is. In dergelijke gevallen helpt zelfs het maximaal draaien van de volumeregeling op de luidsprekers niet. Er is echter een uitweg uit deze situatie - om niet naar elk geritsel te luisteren, maakt u de opname luider.

Hoe maak je een opname luider
Hoe maak je een opname luider

instructies:

Stap 1

Controleer eerst uw luidsprekers (of hoofdtelefoon). Inspecteer op draadbreuken, controleer of de stekker van de draad die van de luidsprekers naar de geluidskaart van de computer gaat, stevig in het stopcontact zit. Dit geldt vooral als er kleine kinderen of huisdieren in huis zijn. En die, en anderen uit nieuwsgierigheid, kunnen "dingen verknoeien".

Stap 2

Als alles in orde is met je speakers/koptelefoon, let dan op het softwaregedeelte van je pc-geluidssysteem. Klik op de werkbalk op het bureaublad, naast de klok, op het luidsprekerpictogram. Het is mogelijk dat het volume niet op 100% staat (schuifregelaar links). Verplaats de schuifregelaar helemaal naar boven met de muis.

Stap 3

Als het gewenste resultaat niet wordt bereikt, kunt u het volume van het afspelen van video op een andere manier verhogen, met behulp van speciale programma's, bijvoorbeeld Sony Sound Forge (SSF) - een van de meest voorkomende.

Stap 4

Deze audio-editor heeft een indrukwekkende reeks handige functies en daarom worden de mogelijkheden ervan alleen beperkt door uw verbeeldingskracht en uw vermogen om ermee te werken.

Stap 5

Download het programma door "Download Sony Sound Forge" in de zoekbalk van een internetbrowser te typen en de installatiebestanden te downloaden. Installeer SSF en voer het uit. Plaats vervolgens een filmpje in het programmavenster en wacht even tot het bestand is verwerkt. Nadat u het verwerkingsproces hebt voltooid, ziet u twee regels - audio en video. Je hebt een audiolijn nodig.

Stap 6

Om het geluid te verhogen, selecteert u eerst de regel met geluidstrillingen, zoekt u vervolgens in het tabblad "Extra" het item met de naam "Volume" en activeert u het. Klik met de linkermuisknop op de schuifregelaar en verplaats de schuifregelaar zonder deze los te laten naar de maximale volumewaarde.

Stap 7

Sla de instellingen op en wacht een paar minuten totdat de bewerking van het volume van het videobestand is voltooid. Nu kunt u de film inschakelen - het volumeniveau zal merkbaar hoger worden, wat moest worden bereikt.

Aanbevolen: