Hoe Een Kapotte Schijf Samen Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kapotte Schijf Samen Te Voegen
Hoe Een Kapotte Schijf Samen Te Voegen

Video: Hoe Een Kapotte Schijf Samen Te Voegen

Video: Hoe Een Kapotte Schijf Samen Te Voegen
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende methoden om partities op de harde schijf aan te sluiten. Soms kan dit proces al worden uitgevoerd voordat het besturingssysteem is geïnstalleerd, in andere situaties zijn aanvullende programma's vereist.

Hoe een kapotte schijf samen te voegen
Hoe een kapotte schijf samen te voegen

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Als u Windows Seven of Vista installeert, voegt u tijdens deze procedure partities samen. Onthoud dat alle informatie die op de samengevoegde partities is opgeslagen, wordt vernietigd. Zet uw computer aan en open het BIOS-menu. Om dit te doen, drukt u aan het begin van het opstarten van de pc op de knop Verwijderen.

Stap 2

Ga naar het menu Boot Device Priority en selecteer Internal DVD-ROM als het eerste apparaat in de lijst. Open uw dvd-station en plaats uw Windows-installatieschijf erin. Druk op de F10-knop om de BIOS-menu-instellingen op te slaan en start de computer opnieuw op.

Stap 3

Wacht nu tot het installatiemenu van het besturingssysteem bij de selectie van de lokale partitie komt. Klik op de knop Schijfinstallatie. Markeer een van de secties die u met de rest wilt combineren. Klik op de knop Verwijderen. Verwijder alle andere vereiste partities. Klik nu op de knop "Maken". Stel de grootte van de toekomstige lokale schijf in en selecteer het type bestandssysteem. Formatteer de nieuwe partitie. Selecteer een lokaal station en ga verder met de installatie van het besturingssysteem. Formatteer natuurlijk de partitie waarop u het besturingssysteem installeert.

Stap 4

Als het nodig is om partities samen te voegen na de installatie van het besturingssysteem, is het raadzaam om het programma Partition Manager te gebruiken. Download de versie van dit hulpprogramma die geschikt is voor uw besturingssysteem en installeer het. Start je computer opnieuw op.

Stap 5

Start Partitiebeheer en selecteer Geavanceerde modus. Open het menu Wizards en ga naar het submenu Extra functies. Selecteer Secties samenvoegen. Selecteer de schijfpartitie waaraan u de rest van de partities wilt koppelen. Houd er rekening mee dat de letter wordt toegewezen aan het lokale station van bestemming. Klik volgende . Selecteer de sectie die u wilt toevoegen aan de vorige. Geef de naam op van de map waarin alle gegevens op de tweede schijf worden opgeslagen.

Stap 6

Klik nogmaals op de knop Volgende. Ga nu naar het menu "Wijzigingen" en klik op het item "Wijzigingen toepassen". Wacht terwijl het programma de opgegeven secties samenvoegt.

Aanbevolen: