Een ISO-afbeelding Maken

Inhoudsopgave:

Een ISO-afbeelding Maken
Een ISO-afbeelding Maken

Video: Een ISO-afbeelding Maken

Video: Een ISO-afbeelding Maken
Video: Afbeeldingen verkleinen, uitsnijden en comprimeren | Photoshop en Afbeeldingen 2024, Mei
Anonim

Een *.iso-bestand is een schijfkopie die met speciale programma's kan worden geopend. Dit bestand is een volledige kopie van de structuur en inhoud van de schijf. Aanvankelijk werden afbeeldingen gemaakt om schijven te kopiëren. Hoe maak je er een aan als dat nodig is?

Een ISO-afbeelding maken
Een ISO-afbeelding maken

Noodzakelijk

  • - een computer die is aangesloten op internet;
  • - een programma om met schijven te werken.

instructies:

Stap 1

Maak een afbeelding in *.iso-indeling met behulp van het programma Deamon tools. Download het programma van de officiële website van de programmafabrikant, open hiervoor een browser en plaats de volgende tekst in de adresbalk: https://www.daemon-tools.cc/rus/products/dtLite. Wacht tot de download is voltooid, installeer het programma. Start vervolgens uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren

Stap 2

Voer het programma Deamon tools uit om een *.iso-schijfkopie te maken. Klik met de rechtermuisknop op het programmapictogram in het systeemvak (rechtsonder in het scherm). Selecteer de opdracht "Afbeelding maken" in het menu, selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend het station dat zal worden gebruikt om de afbeelding te maken.

Stap 3

Plaats vervolgens de schijf waarvan u een image wilt maken in het station. Selecteer de leessnelheid van de schijf en bepaal ook de locatie van de toekomstige afbeelding. Voer de naam van de afbeelding in, selecteer de gewenste extensie (bestandsformaat). In ons geval moet u de extensie *.iso selecteren, vervolgens op de knop "Start" klikken en wachten tot het proces voor het maken van een schijfkopie is voltooid.

Stap 4

Download en installeer het programma UltraISO PE 9.3.6 Build 2750 op uw computer Ga hiervoor naar de officiële website van de programmafabrikant https://www.ezbsystems.com/ultraiso/, klik op de knop Gratis proefversie, wacht tot de download is voltooid en installeer het programma op uw computer

Stap 5

Voer het programma uit, selecteer de opdracht "Extra" - "Afbeelding maken" of druk op de F8-toets, selecteer de bronschijf om de afbeelding te maken, evenals de locatie om de afbeelding op te slaan. Vink in het veld "Uitvoerformaat" het vakje aan naast de waarde "Standaard iso", klik op de knop "Maken" om een *.iso-schijfkopie te maken, wacht tot het proces is voltooid.

Stap 6

Maak een schijfkopie met vergelijkbare programma's, bijvoorbeeld ImgBurn, Poweriso, Alcohol 120%. De volgorde van het maken van een schijfkopie in deze programma's is hetzelfde, alleen de namen van opdrachten en knoppen kunnen enigszins verschillen.

Aanbevolen: