Een Iso-image Van Een USB-flashstation Maken

Inhoudsopgave:

Een Iso-image Van Een USB-flashstation Maken
Een Iso-image Van Een USB-flashstation Maken

Video: Een Iso-image Van Een USB-flashstation Maken

Video: Een Iso-image Van Een USB-flashstation Maken
Video: iso maken met USB 2024, Mei
Anonim

Om een afbeelding van een opstartbare USB-stick te maken, kunt u allerlei hulpprogramma's gebruiken die gegevens in iso-indeling schrijven. In de toekomst kunt u het gemaakte bestand gebruiken om naar een andere gegevensdrager te schrijven wanneer u het systeem herstelt of op een nieuwe computer installeert.

Een iso-image van een USB-flashstation maken
Een iso-image van een USB-flashstation maken

instructies:

Stap 1

Een van de meest functionele en gebruiksvriendelijke hulpprogramma's zijn ImgBurn, PowerISO, BurnAware, ISO Recorder, enz. Deze programma's hebben verschillende functionaliteiten en hun keuze kan worden bepaald door de doelen en taken die u nodig hebt bij het verwijderen van een afbeelding van een USB-flash drijfveer.

Stap 2

Het hulpprogramma ImgBurn is heel gemakkelijk te gebruiken. Hiermee kunt u een afbeelding maken van elk opslagmedium in iso-formaat. ISO Recorder en BurnAware Free hebben vergelijkbare functies. Het is vermeldenswaard dat al deze hulpprogramma's gratis zijn. PowerISO heeft geavanceerde functionaliteit - naast het maken van opstartimages, kan het deze ook schrijven, iso in het systeem aankoppelen. Het programma is speciaal geconfigureerd om met Windows 8 te werken. De gratis versie van deze applicatie heeft enkele beperkingen.

Stap 3

Download het gewenste programma van internet en voer het uitvoerbare bestand van het installatieprogramma uit. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien en voer vervolgens het gewenste hulpprogramma uit.

Stap 4

Steek de USB-stick in de USB-poort van uw computer en wacht tot deze in het systeem wordt gedetecteerd. Zodra de flashdrive is gevonden, gaat u naar het programmavenster en selecteert u het juiste item om een afbeelding te maken. Het kan Create Image File worden genoemd. Als u een item met een vergelijkbare naam niet kunt vinden, klikt u op de koppeling Bestand - Nieuw. Geef in het menu dat verschijnt uw USB-flashstation op.

Stap 5

Bevestig de beeldbewerking en selecteer een locatie om deze op te slaan. Daarna begint de procedure voor het maken van bestanden, wat enkele minuten kan duren, afhankelijk van de grootte en het type gegevens dat wordt gekopieerd. Nadat de bijbehorende melding verschijnt, wordt de bewerking voltooid.

Stap 6

U kunt ook de gewenste afbeelding maken met UltraISO, een populaire tool voor het branden van Windows-schijven. Voer het programma uit en selecteer de bestanden op de flashdrive waarvan u een afbeelding wilt maken. Sla daarna de geselecteerde documenten op via het menu "Bestand" - "Opslaan" in het bovenste paneel van het programmavenster.

Aanbevolen: