Hoe Ide Harde Schijf Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Ide Harde Schijf Te Installeren
Hoe Ide Harde Schijf Te Installeren

Video: Hoe Ide Harde Schijf Te Installeren

Video: Hoe Ide Harde Schijf Te Installeren
Video: HOE VERVANG JE EEN HARDE SCHIJF VAN EEN COMPUTER + WINDOWS 10 INSTALLATIE in 11 minuten tutorial 2024, April
Anonim

Ondanks het feit dat IDE-harde schijven stilaan tot het verleden behoren, zijn ze nog steeds in trek bij bezitters van oudere computers die geen ruimte meer hebben om video's, muziek of games op te slaan.

Hoe ide harde schijf te installeren
Hoe ide harde schijf te installeren

Noodzakelijk

IDE-kabel, 3-4 schroeven, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Bepaal voordat u een harde schijf installeert of deze op zichzelf staat in een lus of gekoppeld is aan een ander apparaat. Als er een is, hoeft er niets te worden gedaan, maar als het een paar is, is het noodzakelijk om de jumpers in de buurt van de connectoren op beide apparaten correct te plaatsen. Het ene apparaat moet de master (Master) zijn, het andere secundaire (Slave). Als dit niet gebeurt, zal de computer ze niet initialiseren. Hoe u de jumpers instelt, staat op de harde schijf zelf.

Stap 2

Installeer de harde schijf in het harde-schijfcompartiment. Probeer het zo te plaatsen dat het niet dicht bij de andere harde schijf staat, anders worden ze allebei warm. Ze hebben wat vrije ruimte nodig om af te koelen. Zet het vast met drie of vier schroeven zodat de harde schijf vastzit en niet bungelt.

Stap 3

De IDE-kabel heeft drie connectoren. Een daarvan wordt aangesloten op het moederbord (IDE-kanaal 1 of 2 op het moederbord). Op de connector in het midden bevindt zich een sleutel om de lintkabel niet andersom in te steken. Het andere uiteinde van de kabel wordt in de overeenkomstige connector op de harde schijf gestoken. Op een rand van de lintkabel zit een gekleurde streep, bij dit contact moet de lintkabel naar de stroomconnector worden geleid. Een ander apparaat kan worden aangesloten op de middelste connector van de lus, of u kunt het vrij laten. Het is beter om een nieuwe harde schijf te installeren op een aparte lintkabel of in een paar met een andere harde schijf. Het is de moeite waard om het alleen samen te voegen met een optische drive als er geen andere uitweg is.

Stap 4

Sluit nu de stroomconnector aan op de harde schijf. Het heeft ook een sleutel in de vorm van afgeschuinde hoeken aan de bovenkant, dus het is erg moeilijk om te verwarren aan welke kant het moet worden geplaatst. Zet nu de computer aan - de nieuwe harde schijf zou automatisch moeten worden gedetecteerd.

Aanbevolen: