Een ISO-afbeelding Extraheren

Inhoudsopgave:

Een ISO-afbeelding Extraheren
Een ISO-afbeelding Extraheren

Video: Een ISO-afbeelding Extraheren

Video: Een ISO-afbeelding Extraheren
Video: Extraheren en adsorberen 2024, Mei
Anonim

Om een virtuele schijf in iso-indeling te openen, moet u deze eerst op een geëmuleerde computerschijf aankoppelen. Maar het feit is dat het iso-formaat van de schijf ook een gearchiveerd gecomprimeerd formaat is en dienovereenkomstig, om toegang te krijgen tot de bestanden van de virtuele schijf, kunt u dit iso-bestand eenvoudig uitpakken. Als je geen tijd hebt om programma's te downloaden en te installeren om met virtuele schijven te werken, maar je moet wel toegang hebben tot de afbeeldingsbestanden, dan is uitpakken de beste manier om uit de situatie te komen.

Een ISO-afbeelding extraheren
Een ISO-afbeelding extraheren

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - WinRAR-archiver.

instructies:

Stap 1

Om bestanden van een virtuele schijf in ISO-indeling te extraheren, hebt u een WinRAR-archiveringsprogramma nodig. Als dit programma nog niet op uw computer is geïnstalleerd, download en installeer het dan. Houd er rekening mee dat dit een van de nieuwste versies van WinRAR moet zijn, aangezien oudere versies van deze archiver het uitpakken van bestanden van virtuele schijven niet ondersteunen.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het schijfkopiebestand. Er verschijnt een contextmenu met het item "Bestanden uitpakken". Klik erop met de linkermuisknop, waarna het hoofdmenu van de archiver verschijnt. Selecteer in het linkervenster van het programma de map waarin de virtuele schijfbestanden worden uitgepakt. Klik vervolgens op OK. Het proces voor het uitpakken van bestanden begint. Het uitpakken van een iso-formaat kan iets langer duren dan het uitpakken van een gewoon bestand. Na voltooiing van het proces bevinden alle bestanden zich in de map van uw keuze.

Stap 3

U kunt ook de snelle bestandsextractiemethode gebruiken. Selecteer hiervoor "Uitpakken naar huidige map" in het contextmenu van de iso-afbeelding. In dit geval wordt het hoofdmenu van het programma niet weergegeven en worden de bestanden uitgepakt naar de map waarin de virtuele schijf zich bevindt.

Stap 4

U kunt ook bestanden uit de iso-schijfkopie halen met behulp van de "Wizard" van het WinRAR-programma. Deze methode is beter geschikt voor beginners, omdat er slechts één bewerking hoeft te worden uitgevoerd in elk afzonderlijk venster van de "Wizard" van het programma. Hiermee worden de schijfkopiebestanden uitgepakt.

Stap 5

Voer het WinRAR-programma uit. Zoek bovenaan het programmavenster het onderdeel "Master" en klik erop met de linkermuisknop. Vink in het menu dat verschijnt het item "Archief uitpakken" aan en klik op "Volgende". Klik in het volgende venster op "Bladeren" en geef het pad op naar de schijfkopie waarvan de bestanden worden uitgepakt. Klik vervolgens op "Volgende". Selecteer in het volgende venster dat verschijnt de map waarin de bestanden worden uitgepakt en klik op "Voltooien". Het proces voor het uitpakken van bestanden begint.

Aanbevolen: