Hoe Een Bestand Uit Een Rar-archief Te Extraheren

Hoe Een Bestand Uit Een Rar-archief Te Extraheren
Hoe Een Bestand Uit Een Rar-archief Te Extraheren

Video: Hoe Een Bestand Uit Een Rar-archief Te Extraheren

Video: How to Extract RAR File in Windows 10? 2022, September
Anonim

Een van de meest populaire archiefbestandsindelingen ter wereld is RAR. Vanwege het feit dat de maker van het RAR-formaat en programma-archivers en uitpakkers die met dit soort archieven werken, de Russische ontwikkelaar Evgeny Roshal is, evenals het feit dat RAR een zeer hoge gegevenscompressieverhouding biedt (vaak groter dan ZIP), het formaat is vooral populair in Rusland en de landen van de voormalige USSR. Maar ondanks dit vragen veel beginnende gebruikers zich af hoe ze een bestand uit een RAR-archief kunnen extraheren.

Hoe een bestand uit een rar-archief te extraheren
Hoe een bestand uit een rar-archief te extraheren

Noodzakelijk

WinRAR-programma

instructies:

Stap 1

Wijzig de huidige map in het WinRAR-programma in die waarin het uit te pakken bestand zich bevindt. Na het starten van de toepassing kan de submap van de gebruiker in de map Documents and Settings worden geselecteerd als de werkmap (als het programma voor de eerste keer wordt gestart) of de map die het laatst is gebruikt tijdens de vorige lancering. gewenste. Om dit te doen, klikt u met de linkermuisknop op de vervolgkeuzelijst bovenaan het hoofdvenster van het programma en selecteert u een opslagapparaat. De onderstaande lijst toont de inhoud van de hoofdmap van het geselecteerde apparaat. Klik op de mappen om naar de doelmap te navigeren.

Stap 2

Selecteer in de lijst van de huidige map het bestand dat moet worden uitgepakt. Blader door de lijst met de inhoud van de huidige directory. Zoek het item dat overeenkomt met het gewenste bestand. Voor het gemak van zoeken kunt u de lijst in oplopende en aflopende volgorde sorteren op naam, grootte, type en datum van de laatste wijziging van bestanden door op de overeenkomstige secties van de koptekst te klikken. Selecteer het bestand door met de linkermuisknop op het overeenkomstige item in de lijst te klikken.

Stap 3

Begin met het uitpakken van bestanden uit het archief. Druk op Alt + E of selecteer Commando's en extract naar opgegeven map in het menu.

Stap 4

Stel de opties in voor het uitpakken van bestanden uit het archief. Ga in het dialoogvenster "Extractiepad en parameters" naar het tabblad "Algemeen". Selecteer in de directorystructuur aan de rechterkant de directory waar de bestanden zullen worden uitgepakt, of er wordt een subdirectory geplaatst waarin de extractie zal plaatsvinden. Verplaats de focus naar het tekstvak Pad ophalen. Voeg zo nodig extra padcomponenten toe. Gebruik de bedieningselementen in de groepen "Update-modus", "Overschrijfmodus" en "Diversen" om de gewenste uitpakparameters in te stellen. Klik OK.

Stap 5

Voer indien nodig het wachtwoord voor het archief in. Als er een wachtwoord is ingesteld bij het maken van het archief, wordt u gevraagd dit in te voeren nadat u in het vorige dialoogvenster op OK hebt geklikt. Het venster Wachtwoord invoeren verschijnt. Voer wachtwoord in. Klik OK.

Stap 6

Wacht tot het proces voor het uitpakken van bestanden is voltooid. Statistische informatie over de voortgang van het uitpakproces wordt weergegeven in het dialoogvenster "Uitpakken uit".

Populair per onderwerp