Een Audiotrack Extraheren Uit Een Video

Inhoudsopgave:

Een Audiotrack Extraheren Uit Een Video
Een Audiotrack Extraheren Uit Een Video

Video: Een Audiotrack Extraheren Uit Een Video

Video: Een Audiotrack Extraheren Uit Een Video
Video: Extract Audio Track From Movie | Extract Audio Track Using MKVToolNix 2024, April
Anonim

Om een audiotrack uit films of muziekvideo's te extraheren, worden speciale toepassingen gebruikt - video-editors. De geëxtraheerde track kan in mp3-formaat zijn en kan worden gebruikt om te luisteren met draagbare spelers of een computer.

Een audiotrack extraheren uit een video
Een audiotrack extraheren uit een video

instructies:

Stap 1

Download een geschikte video-editor om de soundtrack uit een film te extraheren. Van alle hulpprogramma's is VirtualDub een van de eenvoudigste. Hiermee kunt u het gewenste fragment van de video opslaan in een formaat dat geschikt is om af te spelen. Dit programma wordt gedistribueerd in een archief en hoeft niet te worden geïnstalleerd, dus na het downloaden kunt u het gewoon uitpakken met behulp van het WinRAR-programma.

Stap 2

Ga naar de uitgepakte map en voer VirtualDub.exe uit. Om een videobestand toe te voegen waaruit u een audiotrack wilt extraheren, selecteert u het tabblad Bestand - Videobestand openen. Geef in het venster dat verschijnt het pad naar de gewenste film of clip op.

Stap 3

Na het downloaden van de video, ziet u het configuratiescherm van het programma. Audio-extractie wordt uitgevoerd via het tabblad Audio bovenaan het toepassingsvenster. Selecteer op dit tabblad de opties Bronaudio en Direct stream kopiëren.

Stap 4

Nadat u deze instellingen hebt geselecteerd, opent u het tabblad Bestand - Wav opslaan. Geef vervolgens de naam op van het toekomstige audiobestand en de map waarin u het wilt opslaan.

Stap 5

Om wav naar mp3 te converteren, kunt u speciale conversiesoftware gebruiken. Het is ook mogelijk om wav te converteren met behulp van online services. Een van de programma's voor het wijzigen van het formaat is wav naar mp3 Converter.

Stap 6

Open het gewenste programma en geef het pad op naar het bestand dat u wilt converteren. Stel vervolgens de parameters van het gewenste uitvoerbestand in en klik op de bijbehorende knop om de conversieprocedure te starten, waarna u uw ontvangen muziekbestand kunt controleren.

Stap 7

Andere audio-extractieprogramma's zijn Gold Wave en Free Video to MP3 Converter. Deze hulpprogramma's hebben een intuïtieve interface waarmee u snel het gewenste audiobestand kunt opslaan. Voor het converteren van kleine video's kunt u tal van online converters en videoverwerkingsdiensten gebruiken.

Aanbevolen: