Wat Te Doen Met Iso-bestanden

Wat Te Doen Met Iso-bestanden
Wat Te Doen Met Iso-bestanden

Video: Wat Te Doen Met Iso-bestanden

Video: Wat Te Doen Met Iso-bestanden
Video: How to Burn an .Iso File 2024, Mei
Anonim

Iso is tegenwoordig een van de meest voorkomende formaten op internet. Dit soort bestanden hebben veel toepassingen, en daarom zou elke tweede gebruiker en elke eerste liefhebber van computerspelletjes ze moeten kunnen gebruiken.

Wat te doen met iso-bestanden
Wat te doen met iso-bestanden

ISO wordt het meest gebruikt op torrent-trackers en services voor het delen van bestanden als een soort archief. Het zou echter verkeerd zijn om met het programma via WinRar te werken, omdat het lokale "archief" iets meer is. Dit is een virtuele schijfkopie.

Het is logisch dat om een virtuele schijf te lezen, je een virtuele schijf nodig hebt. De functie hiervan wordt uitgevoerd door veel programma's van een heel ander soort: de eenvoudigste kan worden beschouwd als Daemon Tools (het gebruik ervan heeft de voorkeur op Windows XP). Deze software is ontworpen voor gamers (computerspelspelers) en is daarom eenvoudigweg gespecialiseerd in het lezen van bestanden. Meer gevorderde gebruikers die misschien zelf virtuele afbeeldingen willen maken, hebben UltraISO nodig (het is beter om het op Windows 7 te gebruiken) of MagicDisc. Als u een afbeelding wilt maken door deze van een bestaand medium te lezen, dan komt Nero of Alcohol 120% van pas.

Na het installeren van een van de bovenstaande programma's zult u dus enige verandering opmerken in de map "Mijn Computer": er verschijnt een nieuwe diskettedrive. Dit wordt je virtuele schijf. Door er met de rechtermuisknop op te klikken, selecteer "mount image" en zoek het bestand dat je nodig hebt. Zodra het proces is verwerkt, kunt u met deze schijf werken, zoals met elke fysieke (met name de autorun-functie werkt). U kunt echter geen gegevens naar een dergelijke schijf schrijven - dit moet met behulp van software worden gedaan.

Het.iso-formaat is vooral handig voor het opnemen van blanco's. Dit wordt gedaan met behulp van Nero (als het meest stabiele programma): na het openen van de subroutine voor opname, "sleept" u gewoon de schijfkopie naar het werkveld en dan wordt deze volledig naar de cd geschreven. In dit geval wordt de schijf niet langer herkend als een gewone "leeg", maar neemt alle eigenschappen over van de media die in de winkel zijn gekocht (de pc zal op dezelfde manier worden waargenomen). Dit is belangrijk als u uw gelicentieerde cd wilt beschermen tegen overschrijven door deze te vervangen door een veilige kopie.

Aanbevolen: