Wat Te Doen Met Een Blauw Scherm In Windows Vista

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Met Een Blauw Scherm In Windows Vista
Wat Te Doen Met Een Blauw Scherm In Windows Vista

Video: Wat Te Doen Met Een Blauw Scherm In Windows Vista

Video: Wat Te Doen Met Een Blauw Scherm In Windows Vista
Video: How to BSOD Windows Vista 2024, Mei
Anonim

Een blauw scherm, ook wel een STOP-fout genoemd, treedt op wanneer het probleem zo ernstig is dat het besturingssysteem gedwongen wordt te stoppen. Meestal is het probleem gerelateerd aan het stuurprogramma of de hardware van de computer.

Wat te doen met een blauw scherm in Windows Vista
Wat te doen met een blauw scherm in Windows Vista

Een probleem detecteren met een STOP-code

De meeste blauwe schermen tonen een STOP-code die de oorzaak van het probleem aangeeft. Afhankelijk van het type STOP-code kan het enkele uren duren om het blauwe scherm van de dood te herstellen.

Hoe het Blue Screen of Death-probleem op te lossen

In Windows Vista, evenals in de besturingssystemen Windows XP, Windows 7, Windows 8, zou het verwijderen van het blauwe scherm moeten beginnen met te vragen wat u zojuist hebt gedaan. Mogelijk hebt u nieuwe software of hardware geïnstalleerd of uw stuurprogramma bijgewerkt.

Zet uw computer terug in de vorige staat en controleer of het blauwe scherm opnieuw verschijnt. Om dit te doen, start u de computer opnieuw op met de laatst bekende systeemconfiguratie, voert u een systeemherstel uit of zet u het stuurprogramma terug naar een eerdere staat.

Controleer schijfsegmentatie. Het is belangrijk dat er wat vrije ruimte op zit. Het Blue Screen of Death verschijnt vaak wanneer er geen vrije ruimte meer is op het hoofdsysteemstation dat voor het besturingssysteem wordt gebruikt.

Microsoft raadt u aan om minimaal 100 MB vrij geheugen op uw schijf te hebben. Maar het is beter dat de vrije ruimte ongeveer 15% blijft.

Scan uw computer op virussen. Sommigen van hen kunnen een blauw scherm veroorzaken, vooral diegene die de Master Boot Record (MBR) of de opstartsector op de schijf infecteren. Het is belangrijk dat de virusscan wordt bijgewerkt en geconfigureerd om de bovengenoemde systeemcomponenten te scannen.

Pas alle mogelijke Windows Service Packs toe die Microsoft uitgeeft voor hun besturingssystemen. Ze kunnen elementen bevatten om een blauw scherm te elimineren.

Werk de stuurprogramma's op uw computerhardware bij.

Controleer de systeem- en applicatielogboeken met Event Viewer op mogelijke fouten of waarschuwingen die de oorzaak van het blauwe scherm kunnen aangeven.

Zet de hardware-instellingen terug naar de standaardmodus met behulp van apparaatbeheer.

Zet de BIOS-instellingen terug naar hun standaardstatus. Een onjuist geconfigureerd BIOS kan ook een blauw scherm veroorzaken.

Als u uw BIOS-instellingen hebt gewijzigd en liever niet teruggaat naar de standaardinstellingen, zet u alleen de kloksnelheid, spanningsinstellingen en geheugeninstellingen in deze staat terug.

Zorg ervoor dat alle interne draden, kaarten en andere componenten correct zijn geïnstalleerd.

Test alle hardwarecomponenten.

BIOS bijwerken.

Start uw computer met alleen basishardware, waaronder het moederbord, de processor, het RAM-geheugen, de belangrijkste harde schijf, het toetsenbord, de grafische kaart en de monitor. Als de computer zonder problemen aangaat, wordt het blauwe scherm veroorzaakt door een optionele uitrusting.

Aanbevolen: