Wat Te Doen Als Er Een Virus Wordt Gevonden?

Wat Te Doen Als Er Een Virus Wordt Gevonden?
Wat Te Doen Als Er Een Virus Wordt Gevonden?

Video: Wat Te Doen Als Er Een Virus Wordt Gevonden?

Video: Wat Te Doen Als Er Een Virus Wordt Gevonden?
Video: Het immuunstelsel - virussen - VWO 2024, April
Anonim

In bijna elk huis is een computer en internet. En het is al moeilijk om je een leven zonder internet voor te stellen, omdat het wereldwijde netwerk een kolossale bron is waarmee je informatie van encyclopedische aard kunt extraheren, literatuur kunt gebruiken zonder bibliotheken te bezoeken, rekeningen kunt betalen zonder je huis te verlaten. Ten slotte is er een krachtig amusementsreservaat.

Gevaarlijke malware, geboren met internet, is zijn permanente metgezellen. Een virus kan ernstige schade toebrengen aan uw computer, beginnend met een lichte vertraging in de werking van programma's en eindigend met een volledig verlies van gegevens en verlamming van de machine.

Wat te doen als er een virus wordt gevonden?
Wat te doen als er een virus wordt gevonden?

Wat te doen als uw computer wordt aangevallen door een virus?

Optie één - u heeft geen beveiligingsprogramma, maar u vermoedt dat er een virus op uw computer is binnengedrongen. Het is noodzakelijk om de computer uit te schakelen nadat alle vensters zijn gesloten en de internetverbinding is verbroken.

De volgende stap is het zoeken naar een antivirusprogramma - u kunt het in een gespecialiseerde winkel kopen, u kunt het aan uw vrienden vragen - er zal er zeker één zijn die een installatieprogramma voor virusbescherming heeft. Of hij kan het tenminste van internet downloaden, installeren en uitvoeren.

De beste optie is echter om van tevoren voor de bescherming te zorgen. Het is beter om programma's van deze eigenschap te downloaden van vertrouwde bronnen: het lokale netwerk van uw internetprovider, geverifieerde torrent-trackers (vraag in een zoekmachine en kijk naar de meningen op de forums). U kunt ook antivirus op internet kopen bij een officiële vertegenwoordiger van dit bedrijf. Het is absoluut noodzakelijk om een lokalisatieprogramma te installeren (als u niet perfect Engels spreekt) - in dit geval is het gemakkelijk en betaalbaar om ermee te werken.

De meest populaire antivirusprogramma's op dit moment zijn: Kaspersky, Avast, Nod32, AVG. Elk van hen heeft zijn voor- en nadelen, en om te kiezen, moet u ze natuurlijk in meer detail bekijken.

Optie twee - je hebt een beveiligingsprogramma en het diagnosticeert het virus. U hebt een speciaal venster waarin het programma vraagt wat te doen met het probleem dat is opgetreden - in de regel zijn dit drie opties: overslaan, behandelen, verwijderen. De beste optie is om te "genezen", omdat tijdens het "verwijderen" onvoorziene gebeurtenissen kunnen optreden (als het virus al in het systeem is gekomen), maar als het virus niet is "genezen", dan moet het nog steeds worden "verwijderd".

Als het virus het systeem al heeft beschadigd, is het beter om contact op te nemen met een specialist, hoewel u kunt proberen het zelf te herstellen: start - standaard - service - systeemherstel.

Het belangrijkste kenmerk van een antivirus is de mogelijkheid om te worden bijgewerkt, aangezien virussen muteren, veranderen en de bescherming ertegen ook moet worden aangepast om klaar te zijn voor een aanval.

Vergeet daarom niet de database met viruskenmerken bij te werken - als deze niet automatisch wordt bijgewerkt - en scan uw computerschijven regelmatig op virussen.

Aanbevolen: