De Standaardgateway Wijzigen?

Inhoudsopgave:

De Standaardgateway Wijzigen?
De Standaardgateway Wijzigen?

Video: De Standaardgateway Wijzigen?

Video: De Standaardgateway Wijzigen?
Video: Hoe verander je je WiFi wachtwoord? - Hulpstation, computerhulp aan huis 2024, Mei
Anonim

Bij het opnieuw configureren van netwerkapparatuur of computers moet u soms de waarden van de DNS-servers en de standaardgateway wijzigen. Dit is meestal nodig om de gewenste computer op te geven waarmee toegang tot internet zal worden verkregen.

De standaardgateway wijzigen?
De standaardgateway wijzigen?

Het is nodig

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Als u netwerkapparatuur moet configureren, bijvoorbeeld een router, moet u eerst toegang krijgen tot de instellingen. Sluit de LAN-poort van de router aan op de netwerkkaart van je computer of laptop. Open een internetbrowser en voer het IP-adres van de router in de adresbalk in. Deze gegevens zijn te vinden in de gebruiksaanwijzing van de netwerkapparatuur.

Stap 2

Voer uw accountnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de routerinstellingen. Open het WAN-menu. Zoek het veld Standaardgateway of serveradres. Voer de gewenste gateway-waarde erin in. Als u de parameters van DNS-servers zelf moet instellen, schakelt u het selectievakje DNS automatisch ophalen uit en voert u het server-IP in.

Stap 3

Sla de WAN-menu-instellingen op door op de knop Opslaan of Toepassen te klikken. Start de router opnieuw op zodat het apparaat de opgegeven instellingen kan toepassen.

Stap 4

Als u het adres van de standaardgateway moet wijzigen bij het instellen van uw computer, open dan eerst het configuratiescherm. Selecteer het menu "Netwerk en internet" en ga naar het Netwerkcentrum.

Stap 5

Open het menu Adapterinstellingen wijzigen. Zoek het pictogram voor de netwerkkaart die is aangesloten op het netwerk waarvan u de instellingen wilt wijzigen. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Eigenschappen".

Stap 6

Zoek nu het item "Internet Protocol TCP / IP (v4)" en selecteer het. Klik op de knop Eigenschappen. Het handmatig instellen van de standaardgateway is niet mogelijk bij gebruik van de automatische IP-acquisitiefunctie. Activeer daarom het item "Gebruik het volgende IP-adres" door het vakje ernaast aan te vinken.

Stap 7

Zorg ervoor dat u de statische (permanente) IP-waarde voor deze netwerkkaart invoert in het veld "IP-adres". Vul het veld "Standaardgateway" in met de vereiste nummers. Klik op de knop "OK" om de instellingen voor deze netwerkadapter op te slaan. Wacht tot de netwerkinstellingen zijn bijgewerkt.

Aanbevolen: