Een Schermafbeelding Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Schermafbeelding Verwijderen
Een Schermafbeelding Verwijderen

Video: Een Schermafbeelding Verwijderen

Video: Een Schermafbeelding Verwijderen
Video: Knieprothese hechtingen verwijderd zo simpel en pijnloos. 2024, April
Anonim

Ongeacht hoe de schermafbeelding wordt gemaakt - met een speciaal programma voor het vastleggen van afbeeldingen of met behulp van de toets Print Screen - het blijft uiteindelijk een normaal bestand dat is opgeslagen op een lokale of verwisselbare schijf. Daarom moet u een screenshot op dezelfde manier verwijderen als elk ander bestand.

Een schermafbeelding verwijderen
Een schermafbeelding verwijderen

instructies:

Stap 1

Ga naar de map waar de screenshot is opgeslagen, selecteer het gewenste bestand met de muis en druk op de Delete-toets. Bevestig de opdracht door de systeemvraag met ja te beantwoorden met de muis of de Enter-toets. Een andere manier: verplaats de cursor naar het gewenste bestand, klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Verwijderen" en bevestig uw keuze. De schermafbeelding wordt verplaatst naar de "Prullenbak".

Stap 2

Om een screenshot permanent te verwijderen, opent u de "Prullenbak", selecteert u het gewenste bestand, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de opdracht "Verwijderen" in het vervolgkeuzemenu. Antwoord bevestigend op het verzoek van het systeem om de verwijdering te bevestigen. Om alle bestanden uit de "Prullenbak" te verwijderen, selecteert u "Prullenbak leegmaken" en bevestigt u uw keuze.

Stap 3

Programma's voor het vastleggen van afbeeldingen hebben hun eigen menu, waarmee u schermafbeeldingen kunt verwijderen. Gebruik Quick Screen Capture als voorbeeld: start de applicatie. Het programmavenster is verdeeld in drie gebieden: het menu, de schermafbeelding zelf en koppelingen naar alle schermafbeeldingen die met het programma zijn gemaakt, opgeslagen in een aparte map. Selecteer in het onderste deel van het venster de koppeling naar de afbeelding, in het bovenste menu balk selecteer het item "Geschiedenis". Klik in het vervolgkeuzemenu op het item "Geselecteerde bestanden verwijderen" of klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde link en selecteer dezelfde opdracht in het vervolgkeuzemenu.

Stap 4

Als u de schermafbeelding hebt ingesteld als het thema "Desktop", klikt u met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het "Desktop". Selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Ga in het dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" naar het tabblad "Bureaublad" en stel in het gedeelte "Achtergrond" een andere afbeelding in. Klik op de knop Toepassen en sluit het venster Eigenschappen. Als u de schermafbeelding eerder hebt verwijderd uit de map waarin deze is opgeslagen, is deze actie niet vereist.

Aanbevolen: