Waarom De Computer De Netwerkkabel Niet Ziet

Inhoudsopgave:

Waarom De Computer De Netwerkkabel Niet Ziet
Waarom De Computer De Netwerkkabel Niet Ziet

Video: Waarom De Computer De Netwerkkabel Niet Ziet

Video: Waarom De Computer De Netwerkkabel Niet Ziet
Video: internet verbinding problemen herstellen 2024, April
Anonim

De computer kan om verschillende redenen de netwerkkabel niet zien. Maar vaker wel dan niet, gaat het om schade aan de kabel zelf, connector, contacten of netwerkapparaat. Soms kan een probleem met de netwerkkaart de oorzaak zijn.

Waarom de computer de netwerkkabel niet ziet
Waarom de computer de netwerkkabel niet ziet

Het is nodig

Computer, netwerkkabel

instructies:

Stap 1

Meestal is de reden dat de computer de netwerkkabel niet ziet mechanische schade aan de kabel zelf. Probeer eerst de kabel los te koppelen van de poort op het netwerkapparaat en weer aan te sluiten. Als het probleem aanhoudt, ontkoppelt u opnieuw en inspecteert u de connectoren aan de uiteinden van de kabel. Er mogen geen scheuren of beschadigingen zijn. Als er schade wordt gevonden, moeten de connectoren worden vervangen door een speciale krimptang. Je kunt het bij elke elektronicawinkel kopen. Als het moeilijk is om het zelf te doen, neem dan contact op met de professionals.

Stap 2

Als alles in orde is met de connectoren, inspecteer dan zorgvuldig het oppervlak van de kabel zelf. Vaak verschijnen er scheuren, knijpen en andere beschadigingen op de vlecht, waardoor de computer de netwerkkabel niet meer ziet. In dit geval moet de kabel worden vervangen of "vastgebonden" met isolatietape.

Stap 3

Als de computer de netwerkkabel nog steeds niet ziet, inspecteert u de poort. Het probleem kan zich verbergen in de netwerkinterface, router, hub of de computer zelf. Controleer contacten op integriteit. Ze mogen niet verbogen of beschadigd zijn. Als de poort kapot is, moet u deze vervangen, hiervoor moet u contact opnemen met de specialisten.

Stap 4

Nadat de schade is hersteld, zet u het netwerkapparaat aan en sluit u de werkkabel hierop aan. De gele en groene indicator moeten oplichten. Als er geen licht is, ontvangt de poort nog steeds geen signaal.

Stap 5

Als de kabel goed werkt en er geen externe schade aan is, kunt u proberen de netwerkkaart opnieuw te installeren. Om dit te doen, moet u op de toetsencombinatie Win + R drukken, in het "uitvoeren" -venster dat verschijnt, moet u devmgmt.msc schrijven en op OK klikken. Het apparaatbeheervenster zou moeten openen, waar u "netwerkkaarten" moet selecteren en vervolgens controllers moet zoeken - deze kunnen de vorm hebben van Realtek, Atheros, Intel, Nvidia, en dan moet u op "verwijderen" klikken. Na het opnieuw opstarten zal de computer de stuurprogramma's voor de netwerkkaart zelf vinden en installeren. Als dat niet werkt, kan de netwerkkaart zelf kapot zijn. Dan kunt u proberen een andere ode in het PCI-slot te plaatsen, als het geïnstalleerde bord in het moederbord van de computer is geïntegreerd.

Stap 6

Als tijdens het werken op internet het signaal periodiek verdwijnt en sites niet meer worden geladen, heeft de netwerkkabel hoogstwaarschijnlijk een verborgen defect, zelfs als de poortindicatielampjes blijven branden. Als het probleem aanhoudt, is het raadzaam de netwerkkabel te vervangen.

Aanbevolen: