Hoe Een Moederbord Te Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Moederbord Te Kopen?
Hoe Een Moederbord Te Kopen?

Video: Hoe Een Moederbord Te Kopen?

Video: Hoe Een Moederbord Te Kopen?
Video: WELK MOEDERBORD MOET IK KOPEN? - Koopadvies - TechTime 2024, Mei
Anonim

Een moederbord is de basis voor de componenten van een computer en de toekomstige prestaties van een pc hangen grotendeels af van de keuze ervan. Selecteer een chipset op basis van het beoogde gebruik van uw computer.

Hoe een moederbord te kopen?
Hoe een moederbord te kopen?

Een moederbord kiezen

Bepaal welke typen moederborden uw computer ondersteunt. Sommige systeemeenheden zijn klein van formaat, waardoor het noodzakelijk is om een kleinere kaart te installeren. Volgens de Microsoft-classificatie zijn er 4 moederbordformaten: ATX (30,5 x 24,4 cm), MicroATX (24,4 x 24,4 cm), FlexATX (22,9 x 19,1 cm) en Mini-ITX (17 bij 17 cm). Een MicroATX-moederbord past in de meeste computers en kan zelfs de full-size FlexATX-chipset vervangen.

Vervang de voeding als u een oude computer heeft. Verouderde voedingen en andere componenten zijn mogelijk niet compatibel met moderne moederbordtypes, waardoor u niet alle apparaten kunt aansluiten.

Bepaal hoe u uw computer gaat gebruiken. Een van de belangrijkste factoren is de duur van het gebruik. Minder dure chipsets moeten om de 1-2 jaar worden vervangen, vooral als u liever met resource-intensieve applicaties werkt: games, grafische programma's, enz. Selecteer ook je favoriete processor om verbinding te maken met de chipset, zoals Celeron of AMD. Bepaal het juiste aantal PCI-, USB- en AGP-slots. Bekijk de verschillende aspecten van computerontwerp voordat u een moederbord koopt.

Een moederbord kopen

Koop boards bij lokale computerwinkels of online. De tweede optie kan goedkoper worden, maar in dit geval ontvangt u de apparatuur mogelijk zonder garantie en zonder de mogelijkheid om contact op te nemen met uw verkoopvertegenwoordiger voor advies.

Probeer uw processor, RAM en andere componenten van dezelfde fabrikant te krijgen als uw moederbord. In dit geval werken alle componenten gegarandeerd probleemloos.

Vraag specialisten in een computerwinkel om een systeemeenheid in elkaar te zetten en het gekochte moederbord er voor je ogen in te installeren. Sluit ook alle andere componenten ter plaatse aan om er zeker van te zijn dat ze compatibel zijn met de gekochte chipset, controleer de connectoren op functionaliteit.

Besteed aandacht aan de BIOS-versie - een elektronisch computerbeheersysteem dat in het moederbord is ingebouwd. Het moet in staat zijn om te updaten, gebruikers tweaks te bieden en de computer betrouwbaar te beschermen tegen allerlei interne problemen.

Aanbevolen: