Een Virusbericht Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Virusbericht Verwijderen
Een Virusbericht Verwijderen

Video: Een Virusbericht Verwijderen

Video: Een Virusbericht Verwijderen
Video: iPhone Calendar Virus? How to Get Rid of It! 2024, April
Anonim

Een van de risico's van websurfen is de infectie van uw computer met virussen en Trojaanse paarden. Schadelijke software kan uw bewegingen op internet volgen, persoonlijke informatie stelen of uw computer blokkeren.

Een virusbericht verwijderen
Een virusbericht verwijderen

instructies:

Stap 1

Als, wanneer u een pagina in een browser probeert te openen, een informant van pornografische of reclame-inhoud verschijnt met de belofte deze rommel te verwijderen na het verzenden van een sms naar een kort nummer, trap dan niet in de trucs van de indringers. Hoogstwaarschijnlijk wordt er een rond bedrag van uw rekening afgeschreven, maar de informant blijft. Als de computer niet is geblokkeerd, probeert u het probleem zelf op te lossen.

Stap 2

Hoe virus-bmessage / b "class =" colorbox imagefield imagefield-imagelink "> Om het bericht in IE te verwijderen, start u de browser en selecteert u de" Add-ons beheren "en" Add-ons in- of uitschakelen "commando's " Tools " menu. Vouw in het veld "Weergave" de lijst uit en selecteer "Add-ons gebruikt door IE". Zoek in de kolom "Bestand" alle namen die * lib.dll bevatten (* betekent alle tekens die hieraan voorafgaan)

Stap 3

Markeer de gevonden bestanden, verplaats het keuzerondje naar de positie "Uitschakelen" en druk op OK om te bevestigen. Start uw browser opnieuw. Als de informant niet verschijnt wanneer u deze opnieuw opent, heeft u het virus geblokkeerd. Ga opnieuw naar dit venster en schakel de add-ons één voor één in, waarbij u IE elke keer opnieuw start - op deze manier kunt u het virus detecteren. Open na het detecteren van het kwaadaardige script de map C: Windowssystem32 en verwijder dit bestand.

Stap 4

Je kunt het op een eenvoudigere manier proberen. Selecteer in het menu "Extra" de optie "Internetopties" en ga naar het tabblad "Geavanceerd". Om add-ons te resetten, klikt u op Reset en start u uw computer opnieuw op.

Stap 5

Om de informant uit Opera te verwijderen, start u de browser en selecteert u de opdrachten "Instellingen" en "Algemene instellingen". Ga naar het tabblad "Geavanceerd", selecteer het item "Inhoud" aan de linkerkant van het venster en klik op "JavaScript configureren". Verwijder de inhoud van het venster "Map met aangepaste bestanden …", nadat u het daar opgegeven pad hebt gekopieerd, en klik op OK om te bevestigen. Verwijder op het opgegeven adres alle bestanden met de extensie *.js en start de browser opnieuw

Stap 6

Probeer Windows-tools te gebruiken en maak een back-up van het systeem. Om dit te doen, start u vanuit het menu "Start" "Programma's", vervolgens "Accessoires", "Systeemwerkset" en "Systeemherstel". Kies een datum die het dichtst bij het begin van het probleem ligt.

Stap 7

Download het gratis hulpprogramma Dr. Web CureIt https://www.freedrweb.com/cureit/ van de site van de ontwikkelaar en voer het uit in de diepe scanmodus.

Stap 8

Sommige aanpassingen van het ransomware-virus blokkeren het systeem en maken het onmogelijk om toegang te krijgen tot internet of om scripts uit te schakelen. Herschrijf in dit geval de tekst van het bericht en het verkorte nummer waarnaar u de sms wilt sturen. Ga vanaf een andere computer naar een van de online services: https://sms.kaspersky.ru/, voer het verkorte nummer in en klik op "Get the code". Https://www.drweb.com/xperf/unlocker/ na voer het nummer in en klik op "Zoeken naar codes". Op de DrWeb-website kunt u proberen een code uit de schermafbeeldingen te vinden met behulp van een hyperlink. Gebruik de verkregen gegevens om uw computer te ontgrendelen.

Aanbevolen: