Het Welkomstscherm Inschakelen

Inhoudsopgave:

Het Welkomstscherm Inschakelen
Het Welkomstscherm Inschakelen

Video: Het Welkomstscherm Inschakelen

Video: Het Welkomstscherm Inschakelen
Video: Netware verwijderen en Welkomscherm Xp inschakelen 2024, April
Anonim

Bij het laden van een Windows-besturingssysteem verschijnt een welkomstscherm. Standaard moet het scherm sowieso worden weergegeven, maar in sommige gevallen, zoals wanneer het systeem crasht of de systeeminstellingen worden gewijzigd, wordt dit scherm mogelijk niet weergegeven, wat wijst op een fout.

Het welkomstscherm inschakelen
Het welkomstscherm inschakelen

instructies:

Stap 1

Af en toe ziet u deze waarschuwing bij het opstarten van het systeem: "De NetWare Client Service heeft het welkomstscherm uitgeschakeld en is snel tussen gebruikers gewisseld." Om de weergave van het welkomstscherm te bewerken, moet u inloggen als beheerder of een gebruiker met dezelfde rechten. De optie "Het welkomstscherm in- en uitschakelen" wordt niet meer beschikbaar voor gewone gebruikers.

Stap 2

Open de applet "Gebruikersaccounts": klik met de linkermuisknop op het menu "Start", selecteer "Configuratiescherm". Dubbelklik in het geopende venster op het pictogram "Gebruikersaccounts".

Stap 3

Klik in het nieuwe venster op de link "Aanmeld- en uitlogmethode wijzigen". Vervolgens moet u een actie selecteren die tot het gewenste resultaat zal leiden - om het welkomstscherm in te schakelen, moet u het vakje naast "Gebruik het welkomstscherm" aanvinken. Na het activeren van dit item moet elke gebruiker op het pictogram met de naam van zijn account klikken voordat hij het systeem betreedt. Soms is een wachtwoord vereist als de gebruiker deze optie activeert (wachtwoord login).

Stap 4

Om in te loggen zonder welkomstscherm, d.w.z. automatisch, moet u het selectievakje "Gebruik het welkomstscherm" uitschakelen. Wanneer deze optie is geactiveerd, wordt het standaard welkomstscherm niet weergegeven, maar verschijnt er een venster voor de gebruiker waarin het nodig is om een gebruiker (account) te selecteren en een wachtwoord in te voeren, als deze optie is geactiveerd. Als slechts één gebruiker dit besturingssysteem gebruikt, wordt noch het welkomstscherm noch het gebruikersselectievenster weergegeven.

Stap 5

Tijdens een normale systeemstart worden alleen gewone gebruikers en gebruikers met beheerdersrechten weergegeven in het welkomstvenster. Bij het opstarten in de veilige modus verschijnt de beheerder direct in de lijst met gebruikers.

Aanbevolen: