Computerselectie

Computerselectie
Computerselectie

Video: Computerselectie

Video: Computerselectie
Video: FIFA21 live 2024, Mei
Anonim

Het kopen van een nieuwe computer brengt materiaalkosten met zich mee. Aangezien niet ieder van ons gratis geld bezit, is de vraag "Welke computer te kiezen?" stijgt scherper, aangezien er geen wens is om al geen extra geld weg te gooien.

Computerselectie
Computerselectie

Bepaal allereerst waar je een computer voor nodig hebt. Als je het nodig hebt om met teksteditors en mail te werken, dan zijn computers met lage prestaties geschikt voor jou, maar als je games wilt spelen, dan zal zo'n apparaat niet bij je passen.

Het eerste waar je oog op valt bij het kiezen van een bepaald model is het geval. De computerkast speelt geen speciale rol, dus kies degene die je het leukst vindt.

Het aantal kernen is van invloed op de algehele prestaties van een computer. Dual-core processors zijn ideaal als je geen hoge eisen stelt aan je computer. In het geval dat je bezig bent met graphics of een fervent gamer bent, dan moet je zeker een proces nemen met 4 cores. Meestal wordt het aantal van deze kernen aangegeven in de kenmerken. De optimale kernfrequentie is 2, 8-3 GHz, een hoge frequentie is niet nodig.

Een andere belangrijke parameter die de moeite waard is om op te letten, is RAM. Alles is hier eenvoudig. Hoe minder RAM, hoe meer de computer "vertraagt" bij zware belasting. De computer van een gokker moet minimaal 16 GB bevatten, gewone gebruikers hebben niet zoveel RAM nodig.

Wie graag games speelt die een goede resolutie vereisen, jaagt vooral op de kwaliteit van de videokaart. Het geheugen van de videokaart varieert van 512 MB tot 2 GB. Houd er rekening mee dat de videokaart DirectX 11 moet ondersteunen, wat nodig is om de meeste games te ondersteunen. Vragen over de ondersteuning van dit programma moeten worden verduidelijkt met een adviseur, omdat dergelijke informatie in de regel niet op de videokaart wordt vermeld.

En het laatste onderdeel van een computer is een harde schijf, of om precies te zijn, de capaciteit ervan. Het is de harde schijf die verantwoordelijk is voor het geheugen van de computer. Tekstdocumenten en foto's nemen niet veel ruimte in beslag, 250 GB is voldoende en games zijn veel zwaarder. Eén game kan tot 10 GB in beslag nemen, of zelfs alle 15 GB, in dit geval moet u zich concentreren op harde schijven met 500 GB of meer geheugen.

Vraag: "Welke computer moet ik kiezen?" - vanzelf gevallen. Op basis van al deze gegevens kun je gemakkelijk door de elektronicawinkel navigeren en precies kiezen wat je nodig hebt, en niet wat winstgevend is om aan een adviseur te verkopen.