Hoe De Batterij Van Een Mobiele Telefoon Te Reanimeren

Hoe De Batterij Van Een Mobiele Telefoon Te Reanimeren
Hoe De Batterij Van Een Mobiele Telefoon Te Reanimeren

Video: Hoe De Batterij Van Een Mobiele Telefoon Te Reanimeren

Video: Hoe De Batterij Van Een Mobiele Telefoon Te Reanimeren
Video: revive cell phone batteries 2024, April
Anonim

Tegenwoordig is het zeer zeldzaam dat we iemand ontmoeten die geen mobiele telefoon heeft. Ieder van ons is gewend aan het gemak en comfort dat het in ons leven brengt. Tegelijkertijd is de situatie waarin de batterij slecht vasthoudt en snel ontlaadt bij velen bekend. De vraag rijst, is het mogelijk om een mobiele batterij te reanimeren, waardoor deze een "tweede leven" krijgt?

Hoe de batterij van een mobiele telefoon te reanimeren
Hoe de batterij van een mobiele telefoon te reanimeren

Na verloop van tijd verslijt de batterij, wat ertoe leidt dat deze niet dezelfde hoeveelheid spanning kan opslaan als voorheen. De kracht van de batterij neemt af en na verloop van tijd wordt deze onbruikbaar. In de regel hebben alle apparaten, inclusief oplaadbare batterijen, hun eigen vervaldatum. Geconfronteerd met een dergelijk probleem, denken velen erover na of het mogelijk is om de batterij te reanimeren, "geef hem een tweede leven". Het antwoord op deze vraag is ja.

Natuurlijk zijn er momenten waarop het niet mogelijk is om de batterij te herstellen. Een voorbeeld is fysieke storing, besmetting van contacten, maar in sommige gevallen kunt u deze herstellen.

De eerste methode is om de batterij te herstellen met een eenvoudig apparaat, de Aimax B6-oplader, die je kunt kopen bij een bouwmarkt.

Afbeelding
Afbeelding

We gaan verder met het reanimatieproces, we beginnen met het aarden van de negatieve draad en verbinden de rode met de voeding. We selecteren het type batterij dat we nodig hebben op de oplader en stellen de juiste modus in voor lithium-ion- of lithium-polymeerbatterijen. We stellen de spanning gelijk aan 3,7 V en de laadstroom gelijk aan 1 A.

We wachten nog even en de spanning begint te stijgen, wat betekent dat de batterij herstelt. Wanneer de spanning 3,2 volt bereikt, kan de batterij als gereanimeerd worden beschouwd. U kunt terugkeren naar uw "native" oplader.

De volgende methode kan de "folkmethode" van batterijherstel worden genoemd. Het is eenvoudig, het zal niet moeilijk zijn om het te herhalen. Om de batterij weer op te laden, hebben we een hele plastic zak en een vriezer nodig.

Afbeelding
Afbeelding

We stoppen de batterij in een zak, sluiten deze goed af. Daarna hebben we de batterij 12 uur in de vriezer gestopt. Nadat deze tijd is verstreken, verwijdert u de batterij en laat u deze bij kamertemperatuur "opwarmen". Veeg droog en plaats de batterij in de cel. Je kunt deze methode proberen, omdat velen beweren dat het werkt.

Maar vergeet niet dat de batterij is ontworpen voor een bepaalde levensduur.

Aanbevolen: