Waarom De Usb-modem Niet Werkt Via Een Verlengkabel

Inhoudsopgave:

Waarom De Usb-modem Niet Werkt Via Een Verlengkabel
Waarom De Usb-modem Niet Werkt Via Een Verlengkabel

Video: Waarom De Usb-modem Niet Werkt Via Een Verlengkabel

Video: Waarom De Usb-modem Niet Werkt Via Een Verlengkabel
Video: USB-apparaat werkt niet in Windows 10 2024, April
Anonim

Eigenaren van USB-modems kunnen veel moeilijkheden ondervinden bij het werken met dit apparaat. Een van de meest populaire wordt geassocieerd met het falen van zijn werk in de aanwezigheid van een speciale kabel.

Waarom de usb-modem niet werkt via een verlengkabel
Waarom de usb-modem niet werkt via een verlengkabel

Een USB-modem aansluiten met een speciale kabel

De eigenaren van USB-modems hebben vast wel gehoord dat ze de snelheid van het netwerk kunnen verhogen met een speciale twisted pair-kabel of een speciale hub. Ja, natuurlijk is dat zo. Om de snelheid van een USB-modem te verhogen, volstaat het om een eenvoudige USB-verlengkabel te kopen, die aan de ene kant op een computer is aangesloten en aan de andere kant de modem zelf. Waarom verhoogt deze kabel de snelheid? Het gaat er niet om op zich, maar om het feit dat de gebruiker de mogelijkheid heeft om het USB-modem te plaatsen op de plek waar je een goed signaal kunt opvangen, en de gebruiker zelf op een handige plek kan zitten.

Mogelijke problemen en oplossingen

Helaas heeft dit aspect een andere kant van de medaille. Heel vaak hebben gebruikers die hun USB-apparaat op de kabel aansluiten, moeite met werken. Dit komt door een groot aantal verschillende factoren. Zoals u weet, is elke kabel bijvoorbeeld een elektrisch of radiocircuit met gedistribueerde parameters. Natuurlijk heeft het ook actieve lineaire en golfweerstand. Hierdoor blijkt dat hoe langer de kabel een persoon gebruikt om met de USB-modem te werken, hoe meer het signaal direct over de kabel wordt verdeeld. Hierdoor bereikt slechts een bepaald deel van het signaal de gebruiker zelf, en niet het volledige aangegeven potentieel. Daarom is het vereist om alleen afgeschermde kabels van hoge kwaliteit te gebruiken, waarvan de lengte niet langer is dan 3 meter (bij voorkeur zelfs minder).

Bovendien kan een storing van de USB-modem optreden bij het werken met de kabel, omdat de kabel zelf intern of extern kan worden beschadigd of gebroken. Om daar achter te komen, moet de hele kabel worden bekeken op de aanwezigheid van verschillende breuken. Als alles er aan de buitenkant min of meer normaal uitziet, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk in de kabel (de draden van de kabel kunnen bijvoorbeeld oxideren of de draden erin kunnen breken). Je kunt een ander apparaat met een USB-ingang erop aansluiten, en als de computer het vindt, dan kun je vol vertrouwen zeggen dat alles in orde is met de kabel, maar het probleem ligt ergens anders. Als het apparaat nog steeds niet verschijnt, sluit dan een andere kabel aan en controleer de verbinding erop. Als het probleem zich blijft voordoen, moet u de USB-modem rechtstreeks op de computer installeren en controleren of het netwerk is verschenen. Zo niet, dan ligt het probleem in het apparaat zelf en moet het worden gewijzigd.

Aanbevolen: