Hoe Een Harde Schijf Te Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Kopen?
Hoe Een Harde Schijf Te Kopen?

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Kopen?

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Kopen?
Video: Externe harde schijf: waar moet u op letten bij aanschaf? | Tip | Paradigit 2024, April
Anonim

Het kopen van een harde schijf voor uw computer is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. U moet een harde schijf kiezen die past in de interface op het moederbord van de computer. Anders kan het daar niet worden geïnstalleerd. U moet ook beslissen over het type harde schijf dat u gaat kopen. Over het algemeen moet u met alles rekening houden zodat er later geen problemen zijn met de installatie en werking van de nieuw aangeschafte harde schijf.

Hoe een harde schijf te kopen?
Hoe een harde schijf te kopen?

Het is nodig

Computer, harde schijf

instructies:

Stap 1

Neem de technische documentatie voor uw computer en zoek in de sectie "moederbord" welke interfaces voor het aansluiten van een harde schijf erop aanwezig zijn. Verder - in meer detail over de verbindingsinterfaces.

Stap 2

Als er een ATA-interface op het moederbord zit, dan moet ook de harde schijf met dezelfde interface worden geselecteerd. Tegenwoordig worden dergelijke moederborden niet vaak gevonden en worden ze al als verouderd beschouwd. Maar ze zijn er nog steeds. Als je zo'n moederbord hebt, vertel dan bij het kopen van een harde schijf aan de verkoper dat je een harde schijf met zo'n interface nodig hebt. Anderen zullen gewoon niet werken.

Stap 3

Als het moederbord een SATA (Serial ATA) interface heeft, zijn er geen problemen met de aanschaf van een harde schijf. Harde schijven voor een dergelijke interface zijn verkrijgbaar in elke computerhardwarewinkel.

Stap 4

Bepaal welk type harde schijf u gaat kopen. Tegenwoordig is de HDD de meest voorkomende. Hun capaciteit kan oplopen tot enkele terabyte aan geheugen (één terabyte is gelijk aan 1000 gigabyte). Dergelijke harde schijven zijn zeer betrouwbaar en goed beschermd tegen mechanische schade. De nadelen zijn onder meer lawaai tijdens het gebruik en soms sterke verwarming. Maar op verzoek kunt u ook een koelsysteem voor harde schijven aanschaffen.

Stap 5

Het tweede type harde schijven dat in de SATA-interface past, is SSD. Dit is het nieuwste type harde schijf dat vandaag beschikbaar is. De werksnelheid is hoger dan die van een HDD harde schijf. De SSD-harde schijf is volledig stil in gebruik, omdat hij geen mechanische onderdelen heeft in zijn ontwerp. Het warmt veel minder op. Over het algemeen is het in alle opzichten beter dan HDD. Houd er rekening mee dat het veel duurder is. Als u bijvoorbeeld een SSD van 50 gigabyte koopt, kunt u voor hetzelfde bedrag één terabyte HDD kopen.

Stap 6

Nadat u de verbindingsinterface hebt geleerd en het type harde schijf hebt gekozen, kunt u naar een computerhardwarewinkel gaan en al onmiskenbaar het type harde schijf nemen dat bij uw computer past.

Aanbevolen: