Hoe Een Dubbellaagse Schijf Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dubbellaagse Schijf Te Branden
Hoe Een Dubbellaagse Schijf Te Branden

Video: Hoe Een Dubbellaagse Schijf Te Branden

Video: Hoe Een Dubbellaagse Schijf Te Branden
Video: HTDIY: houtbranden 2024, Mei
Anonim

Dubbellaagse schijven zijn geen nieuwe technologie voor het opnemen van gegevens voor het opslaan of bekijken van informatie. Bijna alle moderne schijfstations kunnen dergelijke schijven opnemen.

Hoe een dubbellaagse schijf te branden
Hoe een dubbellaagse schijf te branden

Noodzakelijk

  • - een schijfstation met een dubbellaagse schijfopnamefunctie;
  • - ImgBurn-programma.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat het schijfmodel van uw computer compatibel is met dubbellaagse schijven. Lees hiervoor de markering van het model, deze moet de letters DL bevatten - van de Engelse Dual Layer, of blader eenvoudig door de gegevens op uw computer / laptopmodel op internet.

Stap 2

Koop een speciale dubbellaagse schijf, let speciaal op de fabrikant - koop geen schijven van onbekende bedrijven. Op zichzelf zijn dubbellaagse schijven niet helemaal betrouwbaar, dus het is het beste om er geen zeer belangrijke informatie op op te slaan die u in de toekomst nodig zult hebben om te werken. Het is beter om het te gebruiken voor het opnemen van films, muziek en andere gegevens, die in de toekomst gemakkelijk van internet kunnen worden gedownload.

Stap 3

Als uw besturingssysteem Windows Vista of Seven is, gebruikt u de standaard dual-layer-software voor het branden van schijven. Om dit te doen, kopieert u bestanden naar verwisselbare media, neemt u de schijf op en controleert u deze. Besteed speciale aandacht aan het moment van overgang van de ene laag naar de andere - dit is een van de nadelen van het branden van dubbellaagse schijven met een standaardhulpprogramma van het besturingssysteem.

Stap 4

Als je een dubbelzijdige schijf wilt branden, terwijl je het overgangspunt tussen de lagen onzichtbaar wilt maken, gebruik dan het speciale gratis ImgBurn-programma. Hiermee kun je het moment van de overgang zelf aanpassen zodat het niet opvalt voor de gebruiker en tegelijkertijd de film of muziek die wordt afgespeeld niet "hangt".

Stap 5

Gebruik dit programma om dubbellaagse schijven te branden als uw besturingssysteem Windows XP is. Download het programma, installeer het en kies ervoor om een project aan te maken voor het opnemen van informatie op een DL-schijf. Controleer na het opnemen alle bestanden. Bekijk de informatie op de volgende link: https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=411059. Dit zal u helpen als u van plan bent om in de toekomst informatie naar dubbelzijdige schijven te schrijven.

Aanbevolen: