Een Schijf Converteren Van Fat32 Naar Ntfs

Inhoudsopgave:

Een Schijf Converteren Van Fat32 Naar Ntfs
Een Schijf Converteren Van Fat32 Naar Ntfs

Video: Een Schijf Converteren Van Fat32 Naar Ntfs

Video: Een Schijf Converteren Van Fat32 Naar Ntfs
Video: How To Convert From FAT32 to NTFS 2024, April
Anonim

Door het NTFS-bestandssysteem te gebruiken, kunt u met grote schijven en partities werken. Daarnaast zijn er verschillende belangrijke voordelen van het NTFS-systeem ten opzichte van de oudere FAT32-tegenhanger.

Een schijf converteren van fat32 naar ntfs
Een schijf converteren van fat32 naar ntfs

Noodzakelijk

  • - Partitie Beheerder;
  • - systeemherstelschijf.

instructies:

Stap 1

Om de indeling te wijzigen van een lokale schijf waarop geen besturingssysteem is geïnstalleerd, wordt aanbevolen om het hulpprogramma Converter te gebruiken. Dit is een standaardfunctie van Windows XP en nieuwere besturingssystemen. Open het menu Start en selecteer Uitvoeren.

Stap 2

Voer in het nieuwe veld de opdracht cmd in en voer de opdrachtprompt uit als beheerder. Houd hiervoor de Ctrl- en Shift-toetsen ingedrukt en druk op Enter. Open het menu "Deze computer" en kijk naar de letter die is toegewezen aan de gewenste partitie.

Stap 3

Voer het commando convert D: / FS: NTFS in en druk op de Enter-toets. De NTFS-parameter betekent dat deze harde schijfpartitie wordt geconverteerd naar het opgegeven bestandssysteem. Wacht tot het conversieprogramma is voltooid.

Stap 4

Het is vermeldenswaard dat het converteren van het bestandssysteem kan leiden tot een volledig verlies van gegevens op de werkende lokale schijf. Als u onderbrekingen tijdens deze handeling wilt voorkomen, gebruik dan een ononderbroken stroomvoorziening.

Stap 5

Om de systeempartitie van de harde schijf te converteren, moet u de opdrachtregel in DOS-modus laden. Gebruik hiervoor een systeemherstelschijf of een opstartbare diskette.

Stap 6

Als je in een Windows-omgeving wilt werken, installeer dan het programma Partition Manager. Nadat u de programmacomponenten hebt geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op en voert u het bestand pm.exe uit.

Stap 7

Selecteer in het eerste menu de optie Geavanceerde modus. Klik nu met de rechtermuisknop op de gewenste lokale schijf, plaats de muisaanwijzer op het item "Extra bewerkingen" en selecteer het item "Converteren".

Stap 8

Specificeer de parameters voor het wijzigen van het bestandssysteem van de partitie, sluit het dialoogvenster en klik op de knop Wijzigingen toepassen. Het hulpprogramma Partition Manager zal de computer opnieuw opstarten en de nodige bewerkingen uitvoeren in de DOS-modus.

Aanbevolen: