Een Winrar-archief Splitsen

Inhoudsopgave:

Een Winrar-archief Splitsen
Een Winrar-archief Splitsen

Video: Een Winrar-archief Splitsen

Video: Een Winrar-archief Splitsen
Video: Extract zip archive Files with WinRar 2024, Mei
Anonim

Het is gebruikelijk om archieven te maken om grote bestanden op dvd-media te branden. Dit kan de grootte van sommige bestanden aanzienlijk verminderen. Als de gegevens na compressie nog steeds niet op de schijf passen, moet u deze opsplitsen in meerdere archieven.

Een winrar-archief splitsen
Een winrar-archief splitsen

Noodzakelijk

7z

instructies:

Stap 1

Installeer het archiveringsprogramma. Het is beter om moderne hulpprogramma's zoals 7z te gebruiken. U kunt de huidige versie van het programma downloaden op de officiële website https://www.7-zip.org/download.html. Hiermee kunt u een hoge compressieverhouding bereiken. Start uw computer opnieuw op nadat u de archiver hebt geïnstalleerd. Open het menu Deze computer en zoek de bestanden die u op schijf wilt branden. Kopieer ze naar een aparte map. Als ze al deel uitmaken van het archief, pak de gegevens dan uit.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het gewenste archief en selecteer "Bestanden uitpakken". Geef de map op waar de uitgepakte gegevens worden opgeslagen. Klik na het voltooien van deze procedure met de rechtermuisknop op deze map en beweeg de cursor over item 7z. Selecteer in het geopende venster het item "Toevoegen aan archief". Wacht tot het archiveringsvenster verschijnt.

Stap 3

Voer in het veld "Archief" de naam van het toekomstige 7z-bestand in. Selecteer de gewenste optie onder Compressieniveau. Gebruik voor maximale ruimtebesparing het Ultra-niveau. Zoek het item "Opgesplitst in volumes op grootte".

Stap 4

Voer de maximale grootte van één archiefitem in of selecteer het gewenste item uit de vooraf ingestelde opties, bijvoorbeeld 4480M - DVD. Hierdoor kan het programma een archief maken, waarvan elk deel op een leeg dvd-medium past.

Stap 5

Klik op de knop Ok en wacht tot het gesplitste archief is gemaakt. Als u de optie "Geen compressie" hebt gebruikt, wordt dit proces snel genoeg voltooid. Om een met een wachtwoord beveiligd archief aan te maken, vult u twee velden in het menu "Encryptie" in.

Stap 6

Onthoud dat om het archief tot één geheel te verbinden, je al zijn elementen nodig hebt. Het is vrij moeilijk om de integriteit van bestanden te herstellen in geval van verlies van ten minste één deel van het archief.

Aanbevolen: