Hoe Winrar Een Bestand Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Winrar Een Bestand Splitsen
Hoe Winrar Een Bestand Splitsen

Video: Hoe Winrar Een Bestand Splitsen

Video: Hoe Winrar Een Bestand Splitsen
Video: Bestanden opdelen met Winrar - RAR-parts uitpakken 2024, Mei
Anonim

Multivolume-archieven worden gebruikt om grote bestanden over te dragen via e-mail of via bronnen voor het delen van bestanden met een maximale bestandsgrootte. Door een archief met meerdere volumes te maken, kunt u een groot bestand in verschillende kleinere delen splitsen. Het WinRAR-programma is perfect voor deze taak.

Hoe winrar een bestand splitsen
Hoe winrar een bestand splitsen

Noodzakelijk

  • - WinRAR-programma;
  • - bestand voor archivering.

instructies:

Stap 1

Om een bestand in meerdere archiefvolumes te splitsen, laadt u het bestand in de archiver. Dit kan door een verkennervenster te openen en het bestand met de muis naar het WinRAR-venster te slepen. U kunt op de knop "Toevoegen" onder het hoofdmenu klikken. Er wordt een venster geopend waarin u op de knop "Bladeren" moet klikken, een bestand moet selecteren om te archiveren en op de knop "Openen" moet klikken.

Stap 2

U kunt de opdracht "Bestanden toevoegen aan archief" gebruiken in het menu "Opdrachten" of de sneltoetsen Alt + A. Daarnaast kunt u het te archiveren bestand specificeren met behulp van de adresbalk bovenaan het WinRAR-venster. Klik met de linkermuisknop op de pijl rechts van de regel, selecteer de schijf en de map waarin het vereiste bestand zich bevindt in de lijst met schijven die wordt geopend en klik erop. De inhoud van de map verschijnt in het programmavenster en u kunt een bestand selecteren om te archiveren.

Stap 3

Configureer back-upopties. Klik hiervoor op de knop "Toevoegen" of gebruik de opdracht "Bestanden toevoegen aan archief". Selecteer in het geopende optievenster uit de vervolgkeuzelijst "Verdelen in volumes in grootte (in bytes)" de grootte van de volumes waarin het bestand wordt gesplitst. Een van de voorinstellingen is de volumegrootte voor het schrijven naar diskette, cd en dvd. U kunt echter uw eigen waarde invoeren voor de grootte van één volume van het gemaakte archief. Als u afzonderlijke delen van dit archief per e-mail moet verzenden, moet u zich bij het opgeven van de grootte van het volume laten leiden door de minimale bijlagegrootte die door de postdienst wordt toegestaan.

Stap 4

Indien nodig kunt u een wachtwoord instellen voor het aangemaakte archief. Klik hiervoor op het tabblad "Geavanceerd" en klik op de knop "Wachtwoord instellen". Maak twee keer een wachtwoord aan en voer het in. Klik op de OK-knop.

Stap 5

U kunt een opmerking invoeren voor het aangemaakte archief. Klik hiervoor op het tabblad "Opmerking" en voer de tekst in het veld in. U kunt een opmerking uit een tekstbestand laden met de knop "Bladeren" en het gewenste bestand selecteren.

Stap 6

Om te beginnen met het maken van een archief, klikt u op de knop OK onder aan het venster met archiefparameters. Nadat de verwerking is voltooid, wordt uw bestand in verschillende delen opgesplitst en is het klaar om te worden verzonden.

Aanbevolen: