Hoe De Grootte Te Verkleinen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Te Verkleinen In Photoshop
Hoe De Grootte Te Verkleinen In Photoshop

Video: Hoe De Grootte Te Verkleinen In Photoshop

Video: Hoe De Grootte Te Verkleinen In Photoshop
Video: Afbeeldingen verkleinen, uitsnijden en comprimeren | Photoshop en Afbeeldingen 2024, Mei
Anonim

Laten we eens kijken naar een van de eenvoudigste manieren om de grootte van een afbeelding te verkleinen met behulp van tools in Adobe Photoshop.

Hoe de grootte te verkleinen in Photoshop
Hoe de grootte te verkleinen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding door de opdracht Openen te kiezen in het menu Bestand. De afbeelding wordt geladen.

Stap 2

Zoek de opdracht Opslaan voor web in hetzelfde menu. Er gaat een venster voor ons open met veel parameters, maar wees niet bang, we zullen er maar een paar moeten beheren.

Hoe de grootte te verkleinen in Photoshop
Hoe de grootte te verkleinen in Photoshop

Stap 3

Het algemeen geaccepteerde beeldformaat voor het opslaan van afbeeldingen is JPEG. Er zijn andere manieren om informatie over de afbeelding op te slaan, elk heeft zijn eigen speciale doel, zijn voor- en nadelen. Het is ook noodzakelijk om afbeeldingen in deze formaten op te slaan, maar dit is niet nodig zonder speciale vereisten. Daarom selecteren we het JPEG-item uit de voorgestelde lijst in het bovenste veld van het instellingenvenster.

Stap 4

Als de grootte van het opgeslagen bestand voor ons van cruciaal belang is - hoe kleiner het bestand, hoe sneller de afbeelding via de communicatiekanalen wordt verzonden en als de verbinding traag is, worden de afbeeldingen voor een lange tijd geladen, dan hebben we de parameter Kwaliteit tot onze beschikking. Natuurlijk, hoe lager de kwaliteit, hoe kleiner het bestand. (Informatie over de grootte van het uitvoerbestand is altijd te zien in de linkerbenedenhoek van het venster onder de afbeelding)

Stap 5

Maar het belangrijkste voor onze taak zijn natuurlijk de parameters die verantwoordelijk zijn voor de grootte van de afbeelding zelf. Rechtsonder zien we de velden waarin de waarden van de breedte en hoogte van de originele afbeelding zijn gemarkeerd. Het is gemakkelijk om daar nieuwe nummers in te voeren. Als we een foto voorbereiden om deze naar het netwerk te uploaden of per e-mail te verzenden, mag de maximale zijde in de regel niet meer dan 1000 pixels zijn (anders zal deze bij het bekijken buiten de randen gaan van de monitor), zodat dit cijfer veilig kan worden ingevoerd in plaats van de maximale waarde. U kunt de nieuwe maat eenvoudig als percentage opgeven, hiervoor is er een bijbehorend veld aan de rechterkant.

Nadat we de nieuwe grootte hebben opgegeven, gaan we kijken hoe onze afbeelding eruit begon te zien in het voorbeeldvenster. Indien nodig kunnen we de grootte van het uitvoerbestand aanpassen met de bovengenoemde Quality-parameter, maar proberen deze zo mogelijk mogelijk te houden.

Stap 6

Nadat de conversie is voltooid, klikt u op de knop Opslaan en specificeert u de locatie op de schijf en de nieuwe naam van het resulterende bestand.

Aanbevolen: