Hoe Maak Je Een Weerspiegeling In Water

Hoe Maak Je Een Weerspiegeling In Water
Hoe Maak Je Een Weerspiegeling In Water

Video: Hoe Maak Je Een Weerspiegeling In Water

Video: Realistische Water reflectie en weerspiegeling in Photoshop maken. 2022, September
Anonim

U kunt een collage maken met reflectie in water met behulp van Photoshop-filters. Daarnaast heb je een structuur nodig om een ​​wateroppervlak te simuleren, die je uit de tutorial kunt kopiëren of zelf kunt maken.

Klaar collage
Klaar collage

Noodzakelijk

Adobe Photoshop watertextuur, originele afbeelding

instructies:

Stap 1

Dupliceer de textuur die je nodig hebt om het wateroppervlak te creëren.

Open het in Photoshop en sla het op in.psd-formaat onder de naam "Ripple.psd".

Textuur
Textuur

Stap 2

Open je originele afbeelding en noem deze Reflection.

Originele afbeelding
Originele afbeelding

Stap 3

Selecteer Afbeelding in het hoofdmenu en Canvasgrootte in het pop-upmenu. Om de basis te verlengen, stelt u in het gedeelte Nieuw formaat dezelfde hoogtewaarde in als in de originele afbeelding. Schakel het selectievakje Relatief in.

Het formaat van het canvas wijzigen
Het formaat van het canvas wijzigen

Stap 4

Kopieer de laag "Reflectie" en noem deze "Shore". Ga op de laag "Reflectie" staan, druk op de toetsencombinatie "Ctrl" + T, druk in het geselecteerde veld op de rechtermuisknop en selecteer vervolgens de items Transformeren en Verticaal spiegelen. In het hoofdmenu, in het gedeelte Weergave, moet er een vinkje naast Snap staan. Gebruik het gereedschap Verplaatsen om de laag "Reflectie" naar beneden te verplaatsen en koppel deze aan de laag "Kust".

Stap 5

Terwijl de laag "Reflectie" actief is, klikt u op het laagmaskerpictogram in het lagenpaneel. Selecteer op de werkbalk Verloop, stel de eigenschappen in op "zwart-wit lineair". Terwijl het masker actief is, houdt u de Shift-toets ingedrukt en trekt u een lijn van onder naar boven. Een deel van de laag wordt onzichtbaar.

Maak een nieuwe laag en verplaats deze helemaal naar beneden. Zoek het lichtste deel van de lucht in de afbeelding en gebruik de Pipetgereedschap (I) om het de voorgrondkleur te maken. Vul de onderste laag.

Stap 6

Terug op de laag "Reflectie", in het palet Lagen in de groep Vergrendelen, vergrendelt u de transparante pixels door op het dambordachtige pictogram te klikken. Selecteer in het hoofdmenu Filter en vervolgens Blauwr en Bewegingsblauwer. Hoekwaarde = 90 graden. Afstand is willekeurig, afhankelijk van het soort wind dat in de afbeelding wordt aangenomen. Ontgrendel transparante pixels.

Stap 7

Druk op de Ctrl-toets en klik op de reflectieminiatuur om een ​​selectie van de laag te krijgen. Selecteer Filter in het hoofdmenu en vervolgens Vervormen en verplaatsen. Stel de waarden in in overeenstemming met uw intentie, rekening houdend met het feit dat de Horizontale parameter ongeveer 2 keer kleiner moet zijn dan de Verticale parameter. Bevestig uw keuze met OK. Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt de structuur die u hebt opgeslagen onder de naam "Ripple" en bevestig de selectie

Stap 8

Deselecteer de selectie door op Ctrl + D te drukken. Maak vanuit het hoofdmenu een laagaanpassingslaag en vervolgens Nieuwe aanpassingslaag en niveaus. Bevestig met OK. Roep met de rechtermuisknop het vervolgkeuzemenu op, selecteer het item Uitknipmasker maken erin - op deze manier hebt u een uitknipmasker gemaakt. Dubbelklik op de aanpassingslaag, ga naar de eigenschappen en stel ongeveer de volgende waarden in: 0; 0, 8; 240.

U kunt de kustlijn aanpassen om de overgang te verzachten. Gebruik je vaardigheden en verbeeldingskracht om een ​​realistisch landschap te creëren.

Populair per onderwerp