Hoe Maak Je Een Weerspiegeling In Water In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Weerspiegeling In Water In Photoshop
Hoe Maak Je Een Weerspiegeling In Water In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Weerspiegeling In Water In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Weerspiegeling In Water In Photoshop
Video: Realistische Water reflectie en weerspiegeling in Photoshop maken. 2024, April
Anonim

Met de grafische editor Adobe Photoshop kunt u realistische effecten toevoegen aan afbeeldingen die zijn verkregen door het fotograferen van echte objecten. Soms wordt de basis voor dergelijke effecten verkregen door natuurlijke foto's te verwerken. En soms kunnen natuurlijke effecten worden verkregen door pure synthese. Zo kun je op basis van vrijwel elke foto een weerspiegeling in water maken.

Hoe maak je een weerspiegeling in water in Photoshop
Hoe maak je een weerspiegeling in water in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Laad een afbeelding in Adobe Photoshop waar u een weerspiegeling in het water wilt toevoegen. Ontdek de grootte. Selecteer Afbeelding en Afbeeldingsgrootte … in het menu of druk op Ctrl + Alt + I. Onthoud de breedte- en hoogtewaarden die respectievelijk in de velden Breedte en Hoogte zijn opgegeven.

Stap 2

Converteer de achtergrondlaag naar de hoofdlaag. Kies in het menu Laag, Nieuw, "Laag Van Achtergrond …". Selecteer Geen in de lijst Kleur van het dialoogvenster Nieuwe laag. Klik OK.

Stap 3

Ga verder met het maken van een watertextuurafbeelding. Druk op Ctrl + N of selecteer de items Bestand en Nieuw… in het hoofdmenu. Voer in het dialoogvenster Nieuw in de velden Breedte en Hoogte waarden in die meerdere keren groter zijn dan de waarden die in de eerste stap zijn verkregen. Klik OK.

Stap 4

Vul het hele oppervlak van het nieuwe document met zwarte en witte ruis. Zet de voorgrondkleur op grijs (# 808080). Gebruik de Paint Bucket Tool om de hele afbeelding ermee te vullen. Selecteer in het menu Filter, Ruis, "Ruis toevoegen…". Activeer in het dialoogvenster Ruis toevoegen de opties Uniform en Monochromatisch. Stel het bedrag in op 75%.

Stap 5

Verwerk de afbeelding met het Bas Relief filter. Selecteer een item met dezelfde naam in het gedeelte Schets van het menu Filter. Stel de parameter Detail in op 10-13, Smoothness op 3. Selecteer Bottom in de lijst Light. Klik OK.

Stap 6

Pas bewegingsonscherpte toe op de afbeelding. Selecteer de menu-items Filter, Vervagen, "Bewegingsvervaging…". Stel de parameter Hoek in op een waarde die overeenkomt met de gewenste hellingshoek van watergolven ten opzichte van de horizon. Selecteer de parameter Afstand. Voor middelgrote afbeeldingen zijn waarden van 50-100 prima. Klik OK.

Stap 7

Pas een perspectiefverdraaiing toe op de afbeelding. Selecteer Bewerken, Transformeren, Perspectief in het menu. Houd Shift ingedrukt. Schuif de bovenste hoeken van het frame en spreid de onderste hoeken. Voer de transformatie uit. Klik op een willekeurige knop op de werkbalk. Klik op Toepassen in het berichtvenster.

Stap 8

Snijd de golven bij. Gebruik het gereedschap Bijsnijden. De grootte van het resulterende gebied mag niet kleiner zijn dan de grootte van de verwerkte afbeelding die in de eerste stap is verkregen.

Stap 9

Maak je afbeelding bruikbaar met slimme filters. Selecteer Filteren en converteren voor slimme filters in het menu. Klik op OK in het aanvraagvenster.

Stap 10

Sla de resulterende afbeelding op als een Photoshop-document. Druk op Ctrl + S of kies Opslaan in het menu Bestand. Selecteer Photoshop (*. PSD; *. PDD) in de lijst Opmaak van het dialoogvenster Opslaan. Voer een naam in voor het bestand. Klik op de knop Opslaan.

Stap 11

Ga terug naar het verwerken van de originele afbeelding. Verdubbel de grootte van het canvas verticaal. Druk op Ctrl + Alt + C of kies Afbeelding en "Canvasgrootte …" in het menu. Verdubbel de hoogtewaarde. Klik op de knop linksboven in de groep Anker. Klik OK.

Stap 12

Maak een verticaal gespiegelde versie van de huidige afbeelding. Kies in het menu Laag, "Laag dupliceren …". Klik op OK in het dialoogvenster dat verschijnt. Kies in het menu Bewerken, Transformeren, Verticaal spiegelen. Activeer het gereedschap Verplaatsen. Verplaats de "reflectie" naar beneden zodat de bovenrand is uitgelijnd met de onderkant van de originele afbeelding. Voeg indien nodig een lineaire perspectiefvervorming toe aan de reflectie. Kies Bewerken, Transformeren, Schalen in het menu. Trek de onderrand van de lijst omhoog totdat de gewenste grootte van de afbeelding is bereikt. Dubbelklik in het kader om de wijzigingen toe te passen.

Stap 13

Voeg golven toe aan de reflectie. Selecteer in het menu Filter, Vervormen, "Glas…". Klik in het dialoogvenster met filterinstellingen op de knop naast de lijst Textuur. Selecteer in het menu dat verschijnt het item "Load Texture …". Geef het bestand op dat u in de tiende stap hebt opgeslagen. Stel de parameters Distortion, Smoothness, Scaling respectievelijk in op 10, 3 en 100%. Klik OK.

Stap 14

Vervaag het reflectiebeeld. Kies uit het menu Filter, Vervagen, "Gaussiaans vervagen…". Selecteer in het weergegeven dialoogvenster de waarde van de parameter Radius. Activeer de optie Voorbeeld en focus op de afbeelding in het voorbeeldvenster. Klik OK.

Stap 15

Verbind de lagen. Selecteer in het menu Laag, Omlaag samenvoegen. Snijd indien nodig de resulterende afbeelding bij. Sla het op in een bestand door op Ctrl + Shift + S te drukken.

Aanbevolen: