Hoe Maak Je Een Druppel Water?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Druppel Water?
Hoe Maak Je Een Druppel Water?

Video: Hoe Maak Je Een Druppel Water?

Video: Hoe Maak Je Een Druppel Water?
Video: Hoe teken je een druppel water stap voor stap? Met Nederlandse ondertitels 2024, April
Anonim

Met Photoshop kunt u een verscheidenheid aan visuele effecten creëren om uw belettering en afbeeldingen een bepaalde stijl te geven. Met Photoshop kun je bijvoorbeeld eenvoudig tekst maken met ijs-, vuur- of watertextuur. Laten we een paar eenvoudige stappen overwegen om een inscriptie in Photoshop te maken in de vorm van volumetrische druppels.

Hoe maak je een druppel water?
Hoe maak je een druppel water?

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document in Photoshop en schrijf elk woord in een geschikt lettertype op een witte achtergrond. Selecteer het gereedschap Penseel in de werkbalk en schilder op de letters en eromheen met ronde en langwerpige druppels in vrije vorm.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op een van de lagen en selecteer Afbeelding afvlakken om de druppels en tekstlagen samen te voegen. Open het palet Kanalen en maak een kanaalmasker door de miniatuur van een van de kanaallagen naar de miniatuur van Nieuw kanaal te slepen. Druk op de sneltoets Ctrl + Shift + I om het kanaal om te keren.

Stap 3

Maak een achtergrondafbeelding voor de tekst - maak een nieuw document en schakel de weergave van het raster in (Beeld> Raster weergeven). Schakel vervolgens de optie Snap To Grid in. Focus op het raster, teken het document in vierkanten en vul ze afwisselend met lichtblauw en donkerblauw in een dambordpatroon.

Stap 4

Selecteer de achtergrond en sla deze op als een textuur door de optie Patroon definiëren te kiezen in het menu Bewerken. Open nu het beletteringsdocument opnieuw en stel de achtergrondvulling in door de gemaakte textuur (Patroon) te kiezen. Schakel de letterslaag tijdelijk uit door op het oogpictogram naast de laag te klikken en open vervolgens het menu Filter. Selecteer in het gedeelte Render de optie Belichtingseffecten. Stel de verlichting van de achtergrondstructuur in om deze er interessanter uit te laten zien.

Stap 5

Verbind nu de letterslaag weer en kopieer het kanaal. Maak het kanaal actief, open vervolgens het menu Filter en selecteer de optie Gaussiaans vervagen met een vervagingsstraal van 6 pixels. Open nu het menu Afbeelding en open het gedeelte Niveaus. Pas de ingangsniveaus als volgt aan: 36, 1.00, 54.

Stap 6

Maak een nieuwe laag, vul deze met wit en laad het gekopieerde kanaal met letters door de optie Selectie laden te kiezen in het menu Selecteren. Vul de selectie met zwart op de letterslaag en verwijder vervolgens de selectie.

Stap 7

Maak de letters volumetrisch door ze te vervagen met het filter Gaussiaans vervagen, open vervolgens in het menu Filters de sectie Stileren> Embossing en stel de Hoek: - 45, Hoogte: 6 en Hoeveelheid: 100% in. Open daarna het gedeelte Aanpassen in het menu Afbeelding en selecteer Curven.

Stap 8

Stel de juiste Input - Output Levels-waarden in om de afbeelding nog groter te maken. U kunt ook volume aan de letters toevoegen met behulp van het filter Artistiek> Plastic Wrap. Stel de letterslaag in als actief en verander de overvloeimodus van de achtergrond- en letterslaag in Hard licht. Gebruik het Deplace Filter om een lichtbrekingseffect te creëren in transparante letters.

Aanbevolen: