Hoe Teken Je Water In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Water In Photoshop
Hoe Teken Je Water In Photoshop

Video: Hoe Teken Je Water In Photoshop

Video: Hoe Teken Je Water In Photoshop
Video: Painting Water Tutorial - Digital Painting Basics - Concept Art 2023, Maart
Anonim

In de regel lossen ze met behulp van moderne rasterafbeeldingseditors de problemen op van het verwerken van reeds bestaande afbeeldingen, omdat het erg moeilijk is om er vanaf het begin volwaardige composities in te maken. Blanco's met hoge resolutie voor latere lay-out worden verkregen in 3D-modelleringssystemen en vector grafische editors. Veel realistische afbeeldingen kunnen echter letterlijk worden gegenereerd in bitmap-editors met behulp van filters. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk water tekenen in Photoshop.

Water tekenen in Photoshop in
Water tekenen in Photoshop in

Noodzakelijk

Raster grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Maak een nieuwe afbeelding in Adobe Photoshop. Gebruik de sneltoetsen Ctrl + N, of de menu-items "Bestand" en "Nieuw …". In het dialoogvenster voor het instellen van de gemaakte afbeelding voert u respectievelijk de breedte en hoogte in de velden "Breedte" en "Hoogte" in. Selecteer in de lijst "Kleurmodus" "RGB-kleur", in de volgende lijst - de waarde "8 bit". Stel in "Achtergrondinhoud" "Transparant" in. Klik op de knop "OK".

Stap 2

Zet de voorgrondkleur op wit en de achtergrondkleur op zwart. Om dit te doen, klikt u op het besturingselement dat de bijbehorende kleur weergeeft (deze besturingselementen bevinden zich op de werkbalk), waarna het dialoogvenster voor kleurselectie verschijnt. Kies de gewenste kleur. Klik op de knop "OK".

Stap 3

Vul het hele afbeeldingsgebied met wit. Activeer de "Paint Bucket Tool". Klik ergens in de afbeelding.

Stap 4

Pas het filter "Wolken" toe op de afbeelding. Selecteer de menu-items "Filter", "Render", "Wolken".

Stap 5

Pas het filter "Glas" toe op de afbeelding. Selecteer "Filter", "Vervormen", "Glas" in het menu. Het dialoogvenster met filterinstellingen verschijnt. Voer in de velden "Vervorming", "Gladheid", "Schaal" respectievelijk de waarden 20, 5, 70 in. Selecteer in de lijst "Textuur" de optie "Frosted". Klik op de knop "OK".

Stap 6

Geef de afbeelding een natuurlijke kleur. Open het menu "Afbeelding", selecteer het item "Aanpassingen", klik op het item "Hue / Saturation …" of druk gewoon op Ctrl + U. Vink in het weergegeven dialoogvenster "Hue / Saturation" het keuzerondje "Colorize" aan. Wijzig de waarden van het veld "Hue" door de schuifregelaar eronder te verplaatsen of door waarden in te voeren vanaf het toetsenbord, selecteer de gewenste kleurtint. Pas op dezelfde manier de waarden van de velden "Verzadiging" en "Lichtheid" aan, waarbij u de verzadiging en helderheid kiest. Klik op de knop "OK".

Stap 7

Geef perspectief aan het water. Gebruik de "Zoom Tool" om de weergaveschaal te wijzigen zodat de hele afbeelding minder dan een derde van de breedte en hoogte van het documentvenster is. Selecteer "Bewerken", "Transformeren", "Perspectief" in het menu. Houd de Shift-toets ingedrukt. Pak vervolgens met de muis de onderkant van het frame dat verschijnt vast en rek het uit, zodat de vorm trapeziumvormig wordt. Bekijk de afbeelding terwijl je uitrekt. Verander de lengte van de onderkant van het frame totdat u het gewenste perspectiefeffect bereikt. Klik op een willekeurige knop op de werkbalk. Klik in het verschenen aanvraagvenster op de knop "Toepassen".

Stap 8

Sla de afbeelding op. Selecteer "Bestand" en vervolgens "Opslaan voor web en apparaten" in het menu. Specificeer het opslagformaat, de compressieparameters. Klik op de knop "Opslaan". Selecteer een opslaglocatie en bestandsnaam. Klik op "Opslaan".

Populair per onderwerp