Een Database Exporteren

Inhoudsopgave:

Een Database Exporteren
Een Database Exporteren

Video: Een Database Exporteren

Video: Een Database Exporteren
Video: Oracle Database Tutorial 52 : Data Pump expdp - How to Export full database using expdp 2024, Mei
Anonim

De eenvoudigste manier om een MySQL-database naar een tekstbestand te exporteren, is door de toepassing phpMyAdmin te gebruiken. Het biedt een gemakkelijk te begrijpen interface voor het rechtstreeks beheren van databases in het browservenster. Deze applicatie wordt geïnstalleerd door de overgrote meerderheid van hostingproviders en indien nodig kan de nieuwe distributie gratis worden gedownload van de website van de fabrikant.

Een database exporteren
Een database exporteren

Noodzakelijk

Toegang tot PHPMyAdmin-applicatie

instructies:

Stap 1

Laad de phpMyAdmin-interface in een browservenster, log in en selecteer degene die u wilt exporteren uit de lijst met databases in het linkerframe.

Stap 2

In het bovenste gedeelte van het rechterframe op de pagina van de geselecteerde database is er een menu met links naar verschillende groepen bewerkingen. Klik daarin op de link "Exporteren".

Stap 3

Klik op de koppeling Alles selecteren in het gedeelte Exporteren van de pagina Instellingen voor exportopties. Als u niet de hele database volledig wilt exporteren, maar slechts een deel van de tabellen, klik dan met de muis in deze lijst alleen de tabellen die u nodig heeft, terwijl u de CTRL-toets ingedrukt houdt.

Stap 4

Vink het vakje aan naast het vereiste exportformaat in de lijst. Standaard is SQL hier aangevinkt, maar als de database wordt geëxporteerd om vervolgens in een kantoortoepassing te worden geladen, selecteer dan het juiste formaat in deze lijst.

Stap 5

Als het SQL-formaat is opgegeven, is het noodzakelijk om de juistheid van de instellingen in het gedeelte "Parameters" te controleren. Let vooral op de instellingen in het gedeelte "Structuur". Als tijdens het exporteren in het veld "DROP TABLE toevoegen" is aangevinkt, worden instructies voor het verwijderen van bestaande tabellen met overeenkomende namen aan het bestand toegevoegd. Dit betekent dat wanneer u deze later importeert, de bestaande gegevens worden vernietigd en vervangen door nieuwe gegevens. Als u van plan bent de inhoud van een andere database uit deze toe te voegen, moet het vinkje worden verwijderd. Als de optie "Toevoegen INDIEN NIET BESTAAT" is aangevinkt, worden instructies in het exportbestand geplaatst, waardoor de gegevens worden toegevoegd aan de inhoud van tabellen met overeenkomende namen.

Stap 6

Vink het vakje "Opslaan als bestand" aan. Als dit selectievakje niet is ingeschakeld, worden de geëxporteerde gegevens direct in een tekstveld op de phpMyAdmin-interfacepagina weergegeven. Als er niet veel gegevens zijn, kan deze optie zelfs de voorkeur hebben - de gegevens kunnen naar eigen goeddunken worden gekopieerd en verder worden gebruikt.

Stap 7

Klik op de OK-knop onderaan het rechterframe om de database te exporteren.

Aanbevolen: