Modellen Exporteren

Inhoudsopgave:

Modellen Exporteren
Modellen Exporteren

Video: Modellen Exporteren

Video: Modellen Exporteren
Video: Export 3D Model from SketchUp to 3D Pdf 2024, Mei
Anonim

3D-modellering is een buitengewoon leuk en creatief proces. Maar het exporteren van modellen uit games en het importeren van je eigen objecten in het spel is een bezigheid die, zo niet speciale technische vaardigheden, dan op zijn minst begrip van het principe en de essentie van acties vereist, evenals logisch denken.

Modellen exporteren
Modellen exporteren

Noodzakelijk

  • -toepassing voor het uitpakken van bestanden
  • -omzetter
  • -3d-editor
  • -toepassing voor het exporteren van bestanden

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat alle benodigde programma's en hulpprogramma's op uw computer zijn geïnstalleerd, aangezien het exporteren van een model vaak niet beperkt is tot het werken in een of twee toepassingen. Verschillende games hebben verschillende bestandsindelingen voor modellen (.bin,.mdl,.package, enzovoort), en objecten kunnen afzonderlijk of in scènes worden opgeslagen. Installeer het exacte modelextractieprogramma dat bij je game past, of een universeel programma dat scènes uit de meeste games haalt (bijvoorbeeld 3D Ripper DX).

Stap 2

Start de toepassing en volg de instructies voor het werken met een specifiek programma, sla het model op in een map die u later zelf kunt terugvinden en in het formaat dat uw 3D-editor ondersteunt. Als u een object extraheert dat u later niet kunt openen, hoeft u het niet te exporteren. Indien nodig kan het probleem worden opgelost met een converter. Voordat u een conversieprogramma installeert, moet u ervoor zorgen dat het werkt met de vereiste bestandstypen. Soms moet u hetzelfde bestand meerdere keren converteren totdat het het gewenste formaat heeft.

Stap 3

Start de editor om het bestand met het model te openen. Hoogstwaarschijnlijk kunt u dit niet doen via de gebruikelijke opdracht "Openen", dus selecteer de opdracht "Importeren" en specificeer het formaat waarin uw model is opgeslagen in het veld "Bestandstype" (. FBX,. OBJ, 3DS, enzovoort) … Breng alle noodzakelijke wijzigingen aan in het model met behulp van de functies van de editor en sla het object opnieuw op in het juiste formaat - in een formaat dat uw programma kan lezen om modellen rechtstreeks naar het spel te exporteren. Om het bestand op uw harde schijf (verwijderbare media) op te slaan, selecteert u de opdracht Exporteren, niet Opslaan.

Stap 4

Veel games die voorzien in het toevoegen van custom content hebben daar een aparte map voor: eenmaal in de gewenste directory wordt het bestand automatisch herkend door de game. Maar hiervoor moet het bestand opnieuw een geschikt formaat hebben. Start de applicatie waarmee je bestanden voor de game kunt maken. Importeer uw model erin, bewerk alle benodigde gegevens - positie, belichting, interactiepunten en meer. Sla het bestand op in een formaat dat door het spel wordt herkend.

Aanbevolen: