Hoe De Achtergrondkleur In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrondkleur In Te Stellen
Hoe De Achtergrondkleur In Te Stellen

Video: Hoe De Achtergrondkleur In Te Stellen

Video: Hoe De Achtergrondkleur In Te Stellen
Video: Update: Teams achtergrond nu vooraf in te stellen 2024, April
Anonim

Meestal wordt de basisachtergrondkleur van een webpagina ingesteld met Cascading Style Sheets (CSS). Minder vaak worden hiervoor de mogelijkheden van de HTML-taal (HyperText Markup Language - "hypertext markup language") gebruikt. Soms worden CSS-beschrijvingselementen in HTML-tags geplaatst.

Hoe de achtergrondkleur in te stellen
Hoe de achtergrondkleur in te stellen

instructies:

Stap 1

Gebruik het bgcolor-attribuut van de body-tag als u het zo gemakkelijk mogelijk wilt maken om de achtergrondkleur te specificeren en om wijzigingen in uw broncode te minimaliseren. Beschrijvingen van alle pagina-elementen worden in de paginabron geplaatst in een blok HTML-code die begint met een tag en eindigt met een tag. Het attribuut bgcolor wordt gespecificeerd in de openingstag en bevat de benoemde kleurwaarde (bijvoorbeeld Rood of Chocolade) of de bijbehorende hexadecimale kleurcode (respectievelijk # FF0000 of # D2691E). In zijn eenvoudigste vorm kan zo'n tag bijvoorbeeld als volgt worden geschreven: Of als volgt: Beide opties stellen dezelfde rode kleur in voor de achtergrond van het document.

Stap 2

Gebruik de eigenschap background-color als u de achtergrondkleur van een document wilt instellen met behulp van een stijlbeschrijvingstaal - deze methode komt veel vaker voor. Stijlbeschrijvingsblokken kunnen ofwel worden opgenomen in de broncode van het document, of in een apart bestand worden geschreven met de css-extensie. Een link naar een extern bestand wordt in het kopgedeelte van de pagina geplaatst (tussen de en tags) en ziet er ongeveer zo uit: @import "style.css"; Als het niet nodig is om de CSS-instructies naar een extra bestand te verplaatsen, dan @import "style.css"; moet bijvoorbeeld worden vervangen door de volgende test: body {background-color: Red;} Hier geeft body aan dat de instructie binnen de accolades die de rode achtergrondkleur definieert, naar dezelfde HTML-bodytag verwijst. En hier zijn er verschillende systemen voor het bepalen van kleurschakeringen, maar hexadecimale codes worden het meest gebruikt: body {background-color: # FF0000;}

Stap 3

Vervang de eigenschap background-color door background om een meer complexe achtergrondstructuur beknopt te beschrijven. Als er bijvoorbeeld naast de achtergrond van een bepaalde kleur een afbeelding in de documentrug moet worden geplaatst. Zo'n beschrijving kan er als volgt uitzien: body {background: Red url (img / BGimage.gif) no-repeat;}

Stap 4

Op basis van de optie die u hebt gekozen, bereidt u de code voor die de achtergrondkleur van het document instelt en plakt u deze in de bron van de pagina. Dit kan bijvoorbeeld via de online editor van de pagina's van het contentmanagementsysteem of in een willekeurige teksteditor.

Aanbevolen: