Hoe De Achtergrondkleur In Photoshop Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrondkleur In Photoshop Te Veranderen
Hoe De Achtergrondkleur In Photoshop Te Veranderen

Video: Hoe De Achtergrondkleur In Photoshop Te Veranderen

Video: Achtergrondkleur vervangen (Photoshop) 2022, December
Anonim

Als u de achtergrondkleur voor de toekomstige afbeelding wilt wijzigen, kunt u alle acties uitvoeren met behulp van de eenvoudige en intuïtieve interface van het programma. Opgemerkt moet worden dat de kleur in elk stadium van het werk met de afbeelding kan worden gewijzigd.

Hoe de achtergrondkleur in Photoshop te veranderen
Hoe de achtergrondkleur in Photoshop te veranderen

Het is nodig

Computer, Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Een element zoals de eerste laag is verantwoordelijk voor de achtergrond van de afbeelding. Standaard biedt het programma de gebruiker drie achtergrondopties: wit, transparant en grijs. Deze parameters kunnen worden ingesteld in het stadium van het maken van een nieuw project met behulp van de juiste functies van de applicatie ("Bestand" - "Nieuw"). Hoe verander je de achtergrondkleur als er al een PSD-document voor je is geopend? Alles is hier vrij eenvoudig.

Stap 2

Allereerst moet u de laag vinden die de hoofdachtergrond van uw afbeelding zou zijn. Deze laag bevindt zich meestal helemaal onderaan het formulier en toont het totale aantal lagen. Als de achtergrond is vergrendeld (vergrendelingspictogram tegenover de achtergrondlaag), moet u deze ontgrendelen om wijzigingen aan te kunnen brengen.

Stap 3

Om een ​​laag te ontgrendelen, klikt u er met de rechtermuisknop op. Er verschijnt een menu waarin u het item "Van achtergrond" kunt vinden. Klik op dit artikel. De laag is nu ontgrendeld en beschikbaar voor verdere aanpassingen.

Stap 4

Als je een transparante achtergrond nodig hebt, kun je een hulpmiddel zoals de gum gebruiken. Als deze is geselecteerd, stelt u de cursor in op een grote diameter en wist u de volledige inhoud van de laag (zorg ervoor dat de achtergrondlaag is geselecteerd). Als u de kleur zelf wilt wijzigen, selecteert u het gereedschap "opvullen". Bepaal de gewenste kleur met behulp van de juiste programmafuncties. Nadat de kleur is geselecteerd, vult u de achtergrondlaag. Om de actie ongedaan te maken (in geval van een fout), drukt u op de toetsencombinatie "Ctrl + Z".

Stap 5

Een alternatief voor het vullen kan het penseel zijn. Nadat u dit gereedschap hebt geselecteerd, stelt u de gewenste kleur en diameter van het penseel in en schildert u vervolgens over de oude achtergrond.

Populair per onderwerp