Hoe De Achtergrondkleur Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrondkleur Te Veranderen
Hoe De Achtergrondkleur Te Veranderen

Video: Hoe De Achtergrondkleur Te Veranderen

Video: Hoe De Achtergrondkleur Te Veranderen
Video: Photoshop tutorial - Les 400 Hoe kan ik de kleur snel veranderen 2024, September
Anonim

Het komt voor dat in een foto of tekening die we voor een bepaald doel hebben gekozen, we tevreden zijn met alles behalve de kleur van de achtergrond. Maar dit is geen reden om boos te worden en een andere afbeelding te kiezen - open Photoshop en breng uw foto dichter bij het ideaal.

Hoe de achtergrondkleur te veranderen
Hoe de achtergrondkleur te veranderen

Het is nodig

  • Grafische editor Adobe Photoshop
  • Foto voor correctie

instructies:

Stap 1

Open het bestand in de grafische editor Adobe Photoshop. In het bovenstaande voorbeeld zie je een meisje op een rode achtergrond. Laten we eens kijken hoe we deze achtergrond bijvoorbeeld roze kunnen maken.

Stap 2

Een van de manieren om de achtergrond nauwkeurig en nauwkeurig te selecteren is de "Quick Mask Mode" (Quick Mask Mode). Om het in te voeren, drukt u gewoon op de Q-toets op uw toetsenbord of klikt u op het pictogram Snelmasker, helemaal onderaan de werkbalk, en is een cirkel die is ingeschreven in een rechthoek.

Stap 3

Op het eerste gezicht is er niets veranderd in de werkruimte van de grafische editor. Maar als u het penseel gebruikt en een lijn over de foto trekt, ziet u een semi-transparant rood spoor. Dit is het snelmasker. Alles wat niet onder het masker valt, wordt na het verlaten van deze modus geselecteerd en kan aan elke correctie worden onderworpen: filters of kleurcorrectie. Dat wil zeggen, als we in deze modus voorzichtig over het meisje met het masker schilderen en de achtergrond niet aanraken, kunnen we alleen de kleur van de achtergrond veranderen.

Stap 4

Zoals u kunt zien, zorgt de rode kleur van het masker in dit voorbeeld voor ongemak, omdat het opgaat in de achtergrondkleur. Maar dit kan worden opgelost. Open het kanalenpalet vanuit het menu Venster.

Stap 5

Dit palet bevat iconen waarmee je met elk van de drie (in dit geval) kleurkanalen en ons Snelmasker kunt werken. Het maskerpictogram wordt zwart en wit gekleurd. Dubbelklik erop met de linkermuisknop.

Stap 6

U ziet het dialoogvenster Snelmaskeropties. Hierin kunt u de kleur van het masker kiezen die voor u het handigst is (in dit voorbeeld wordt blauw gebruikt), en de transparantie ervan wijzigen. Selecteer de instellingen die bij u passen en klik op OK.

Stap 7

Neem het gereedschap Penseel. Stel in de instellingen (aangeroepen door met de rechtermuisknop op de canvasruimte te klikken) een geschikte grootte voor u in en 90-85 procent vervaging van de randen. Schilder voorzichtig met uw muis of grafisch tablet over alles dat niet in kleur moet worden gecorrigeerd. Zoom in op de tekening voor een strakkere tekening. Als je ergens voorbij de rand gaat, gebruik dan de Eracer-tool.

Stap 8

Druk nogmaals op Q. U zult zien dat het masker is verdwenen en is veranderd in een selectie die de omtrek van het object omlijnt.

Stap 9

Het is handiger voor u om met achtergrondkleurcorrectie te werken als u het object naar een aparte laag overbrengt. Om dit te doen, drukt u op de toetscombinatie Ctrl + I, keert u de selectie om en vervolgens - Ctrl + J, kopieert u het object (in dit geval het meisje) naar een aparte laag. Als je het lagenpalet opent met de F7-toets, zie je twee afzonderlijke lagen erin. Voor verder werk, selecteer de onderste laag.

Stap 10

Gebruik de toetsencombinatie Ctrl + U om het dialoogvenster Tint / Verzadiging te openen. Verplaats de bovenste schuifregelaar om een nieuwe achtergrondkleur te selecteren. Gebruik vervolgens de middelste schuifregelaar om de verzadiging aan te passen. Verplaats ten slotte de onderste om de mate van helderheid te selecteren.

Stap 11

Als je ziet dat er deeltjes van de oude achtergrond in de bovenste afbeelding zitten, wis deze dan voorzichtig met de Eraser. Als u de zichtbaarheid van de bovenste laag uitschakelt (door op het oogpictogram te klikken), ziet u hoe het object samen met de achtergrond zou zijn veranderd als het niet met een masker was geselecteerd en naar een aparte laag was verplaatst.

Stap 12

Als alles naar wens is, sla dan het psd-bestand op via het menu "Bestand - Opslaan", voor het geval u nog andere wijzigingen wilt aanbrengen, en sla vervolgens de gecorrigeerde foto op in jpeg-formaat door "Opslaan als" te kiezen in het menu "Bestand"…

Aanbevolen: