Een Foto Opnieuw Formatteren

Inhoudsopgave:

Een Foto Opnieuw Formatteren
Een Foto Opnieuw Formatteren

Video: Een Foto Opnieuw Formatteren

Video: Een Foto Opnieuw Formatteren
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, Mei
Anonim

Met moderne camera's kun je foto's maken in verschillende formaten, bijvoorbeeld RAW en jpeg. Het verschil in de kwaliteit van de foto zal aanzienlijk zijn; ook worden foto's van verschillende formaten meestal niet weergegeven door sommige programma's. Om de foto opnieuw te formatteren en de originele gegevens te wijzigen, afhankelijk van de behoeften, hebt u geen speciale kennis nodig. Het is gemakkelijk en eenvoudig.

Een foto opnieuw formatteren
Een foto opnieuw formatteren

Noodzakelijk

beeldmanipulatieprogramma (Paint, Adobe Photoshop of een ander)

instructies:

Stap 1

Tegenwoordig zijn er veel fotoformaten, waarvan JPEG, RAW, TIFF, BMP en andere de meest populaire zijn. Als je foto bijvoorbeeld in RAW-formaat is, dan zijn er speciale programma's nodig om deze te bekijken. Foto's in dit formaat zullen echter veel meer lijken op hoe het onderwerp er in werkelijkheid uitziet, realistische kleuren en een hoge kwaliteit hebben. Om met dergelijke foto's te werken, kunt u Adobe Photoshop, Adobe Lightroom of iets dergelijks gebruiken. Installeer een van de programma's en corrigeer de afbeelding indien nodig. Er zijn veel video-tutorials en instructies om met deze programma's te werken. U kunt ze vinden op internet of boeken kopen bij de dichtstbijzijnde boekhandel.

Stap 2

Nadat u de nodige correctie heeft aangebracht, kunt u de foto opnieuw formatteren naar jpeg. Dit is het meest voorkomende beeldformaat, dergelijke foto's nemen veel minder ruimte op de harde schijf in beslag en kunnen door bijna alle beeldverwerkings- en weergaveprogramma's worden geopend. Om het originele RAW-bestand in een ander formaat op te slaan, selecteert u de opdracht "Opslaan als" in het programma waarin u werkte en selecteert u in de regel "bestandstype" jpeg. Dat is alles, uw bestandsformaat is gewijzigd!

Stap 3

Als uw bestand in een ander formaat dan RAW is opgeslagen, kunt u het op dezelfde manier opnieuw formatteren. Zoek een programma dat afbeeldingen correct opent in het formaat waarin ze zijn opgeslagen en voer vergelijkbare acties uit: klik op "opslaan als", selecteer vervolgens het gewenste formaat en klik op OK. De opmaak van je foto is voltooid!

Stap 4

Naast complexe en vrij dure gelicentieerde programma's, waarvan de belangrijkste functie fotoverwerking is, zijn er eenvoudigere en meer betaalbare programma's die voornamelijk zijn ontworpen voor het converteren van foto's. Ze ondersteunen de meeste fotoformaten, en het opnieuw formatteren van foto's via dergelijke programma's zal niet moeilijk zijn, zelfs niet voor iemand die een computer op een niet erg hoog niveau bezit.

Aanbevolen: