Een Film Opnieuw Formatteren

Inhoudsopgave:

Een Film Opnieuw Formatteren
Een Film Opnieuw Formatteren

Video: Een Film Opnieuw Formatteren

Video: Een Film Opnieuw Formatteren
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, Mei
Anonim

Voor veel gebruikers is het vaak nodig om videobestanden te transcoderen (het formaat te wijzigen). De redenen kunnen heel verschillend zijn: de video is gefilmd op een mobiele telefoon, maar je moet hem bekijken op een gewone tv met een dvd-speler, of de film heeft te veel volume, enz. Er zijn veel hulpprogramma's en programma's voor het transcoderen van video's, van eenvoudig tot professioneel. In dit artikel wordt dit probleem behandeld aan de hand van het voorbeeld van een van de meest voorkomende en niet erg complexe programma's, Canopus ProCoder.

Een film opnieuw formatteren
Een film opnieuw formatteren

Noodzakelijk

Computer, Canopus ProCoder-software, film

instructies:

Stap 1

Installeer het programma Canopus ProCoder op uw pc. Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, verschijnen er 2 pictogrammen op uw bureaublad: Canopus ProCoder en Canopus ProCoder Wizard. Gebruik de tweede om niet in de fijne kneepjes van instellingen te duiken bij het voorbereiden van een film voor weergave op een dvd-speler.

Stap 2

Voer de Canopus ProCoder Wizard uit en klik in het venster dat verschijnt op "Volgende", laad vervolgens bij het verzoek "Load Sourse" het bestand dat u wilt hercoderen in het programma en klik op "Volgende".

Stap 3

Zet in het venster dat verschijnt een punt op het eerste menu-item (het werk van de Wizard) en klik op "Volgende". In de volgende paragraaf "Selecteer doel" selecteert u DVD als het branddoel, klikt u nogmaals op "Volgende" en selecteert u in het volgende venster het videoformaat PAL. Selecteer in het nieuwe menu het bestandstype voor DVD - VOB en klik zoals gewoonlijk op "Volgende". Stel in het volgende venster de parameter van het resulterende bestand in: Bitrate - Constante bitrate. Klik volgende.

Stap 4

Selecteer de lengte van de film: 60, 90 of 120 minuten. Hierbij moet worden opgemerkt dat hoe langer je op de schijf wilt passen, hoe slechter de kwaliteit van de film zal zijn. Selecteer in het volgende venster Optimaliseren voor kwaliteit. Als je wilt, kun je kiezen voor optimalisatie voor snelheid, in dit geval gaat het proces sneller, maar gaat de kwaliteit achteruit. Geef in het venster dat verschijnt een naam op voor het nieuwe bestand dat moet worden gemaakt en klik op de knop "Converteren". In het nieuwe venster zal er een venster zijn met de status van het bestandscoderingsproces. De werking kan altijd worden onderbroken door op de knop "Stop" te drukken. Klik na het voltooien van het proces op de knop "Voltooien".

Stap 5

Als u een film met een ander formaat moet maken, bijvoorbeeld MP4, moet u bij het uitvoeren van de tweede stap CD-ROM Video selecteren, maar in dit geval moet u eerst de verschillende videobestandsindelingen begrijpen.

Aanbevolen: