Een USB-flashstation Opnieuw Formatteren

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Opnieuw Formatteren
Een USB-flashstation Opnieuw Formatteren

Video: Een USB-flashstation Opnieuw Formatteren

Video: Een USB-flashstation Opnieuw Formatteren
Video: usb stick formatteren 2024, April
Anonim

Wanneer u een flashstation moet formatteren, kunt u de standaardformattering gebruiken die wordt aangeboden door het besturingssysteem Windows XP (FAT 16 en FAT 32). Maar als u de USB-flashdrive opnieuw moet formatteren naar NTFS-indeling, kunt u alternatieve methoden voor deze bewerking vinden. Op dit moment zijn er een groot aantal programma's voor het uitvoeren van formattering, maar als u niet de mogelijkheid heeft om dergelijke programma's naar uw harde schijf te downloaden, kunt u een andere methode gebruiken.

Een USB-flashstation opnieuw formatteren
Een USB-flashstation opnieuw formatteren

Noodzakelijk

Flashstation, besturingssysteem Windows XP

instructies:

Stap 1

De basisregel die vóór elke formattering in acht moet worden genomen: sla alle gegevens van uw flashstation op, anders zijn ze onherstelbaar verloren. De standaard opmaakprocedure, die beschikbaar is in de verkennervensters, zal u nu niet kunnen helpen, omdat er is geen NTFS-systeem in de opties. Daarom moet u eerst de formatter instellen.

Stap 2

Om de optie voor het opslaan van gegevens tijdens het opnemen op een flash-apparaat te wijzigen, moet u op het menu "Start" klikken - klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" - klik op "Eigenschappen" (of druk gewoon op Win + Break).

Stap 3

Selecteer in het geopende venster het tabblad "Hardware" - klik op het item "Apparaatbeheer" - item "Schijfapparaten".

Stap 4

Alle apparaten die in het systeem zijn geïnstalleerd, inclusief flashstations, verschijnen in de lijst die wordt geopend. Selecteer uw schijf - klik er met de rechtermuisknop op - selecteer Eigenschappen - ga naar het tabblad Beleid.

Stap 5

Vink het vakje "Optimaliseren voor snelle uitvoering" aan - klik op "OK".

Stap 6

Nu kunt u naar de verkenner gaan - klik met de rechtermuisknop op de flashdrive - selecteer "Formatteren". In het geopende venster, in de lijst met opmaaksystemen, verschijnt ook NTFS.

Stap 7

Nadat u het NTFS-systeem hebt geselecteerd, klikt u op "Start". Na deze bewerking wordt aanbevolen om de opmaakinstellingen te wijzigen in "Standaard".

Aanbevolen: