Virtueel Geheugen Vergroten?

Inhoudsopgave:

Virtueel Geheugen Vergroten?
Virtueel Geheugen Vergroten?

Video: Virtueel Geheugen Vergroten?

Video: Virtueel Geheugen Vergroten?
Video: virtueel geheugen verhogen 2024, Mei
Anonim

Er is nooit teveel geheugen. Deze wet is bekend bij alle computerbezitters, want op een verre van perfect moment verschijnt de melding "Niet genoeg RAM" en moet u dringend beslissen wat er in een dergelijke situatie kan worden gedaan. De eenvoudigste uitweg is om het virtuele geheugen van de computer te vergroten.

Virtueel geheugen vergroten
Virtueel geheugen vergroten

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Deze computer" om de hoeveelheid RAM te bepalen die op de computer is geïnstalleerd.

Stap 2

Vouw de koppeling Eigenschappen uit en ga naar het tabblad Algemeen.

Stap 3

Noteer de gegevens over de geheugengrootte en keer terug naar het hoofdmenu Start om de bewerking uit te voeren om de instellingen van het virtuele geheugen van de computer te wijzigen.

Stap 4

Ga naar het Configuratiescherm en open de Systeem-link (voor Windows XP).

Stap 5

Selecteer het tabblad "Geavanceerd" van het toepassingsvenster dat wordt geopend en klik op de knop "Opties" in het gedeelte "Prestaties" (voor Windows XP).

Stap 6

Klik op het tabblad Geavanceerd van het nieuwe dialoogvenster Prestatie-opties en klik op Wijzigen om de virtuele geheugeninstellingen van uw computer te bewerken (voor Windows XP).

Stap 7

Selecteer de waarde System Choice Size onder Totale grootte van het wisselbestand op alle stations zodat het besturingssysteem de geselecteerde instelling zelf kan beheren (voor Windows XP).

Stap 8

Specificeer Custom Size om de initiële en maximale grootte van virtueel geheugen te beperken. De aanbevolen waarde is de eerder opgeslagen waarde van de hoeveelheid fysiek RAM X 1, 5 of 2 (voor Windows XP).

Stap 9

Selecteer Geen wisselbestand als u veel fysiek RAM-geheugen hebt en geen virtueel geheugen wilt gebruiken (voor Windows XP).

Stap 10

Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad te klikken en ga naar het item "Eigenschappen" om de instellingen voor virtueel geheugen in de besturingssystemen Windows Vista en Windows 7 te wijzigen.

Stap 11

Selecteer het tabblad Prestaties in het dialoogvenster dat verschijnt en klik op de knop Virtueel geheugen (voor Windows Vista en Windows 7).

Stap 12

Klik op de knop Handmatige instellingen virtueel geheugen en selecteer de harde schijf om virtueel geheugen te gebruiken (voor Windows Vista en Windows 7).

Stap 13

Specificeer de gewenste parameters voor het gebruik van virtueel geheugen en klik op OK om de opdracht uit te voeren.

Stap 14

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door nogmaals op de knop OK te klikken en start de computer opnieuw op.

Aanbevolen: