Een Groot Bestand Splitsen

Inhoudsopgave:

Een Groot Bestand Splitsen
Een Groot Bestand Splitsen

Video: Een Groot Bestand Splitsen

Video: Een Groot Bestand Splitsen
Video: Split File - SPSS 2024, Mei
Anonim

De handigste manier om een groot bestand in delen te splitsen, is door een van de programma's voor gegevensarchivering te gebruiken. De meeste van hen kunnen bestanden inpakken in archieven met meerdere volumes, die bij het uitpakken automatisch weer worden samengevoegd tot een bestand (of bestanden) van de oorspronkelijke grootte. Een bijkomend gemak van deze optie is dat het bestand niet alleen in delen wordt opgedeeld, maar dat het totale gewicht van de volumes ook kleiner kan zijn dan de oorspronkelijke grootte.

Een groot bestand splitsen
Een groot bestand splitsen

Noodzakelijk

WinRar-archiver

instructies:

Stap 1

U kunt de populaire WinRar-archiver gebruiken. Als het al op uw systeem is geïnstalleerd, kunt u met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt splitsen klikken om in het contextmenu verschillende opdrachten voor het inpakken van gegevens te krijgen. Selecteer degene met de naam "Toevoegen aan archief …".

Stap 2

Deze opdracht start de archiver en opent standaard het instellingenvenster op het tabblad "Algemeen". Helemaal onderaan dit venster vindt u de vervolgkeuzelijst naast het opschrift "Verdeel in volumes in grootte (in bytes)" - in deze lijst moet u aangeven in welke grootte het bestand moet worden opgesplitst. Er zijn hier verschillende opties, en als geen van hen geschikt is, kunt u uw waarde afdrukken. De benodigde grootte kan worden opgegeven in bytes, megabytes (bijvoorbeeld 25 m), in miljoenen bytes (bijvoorbeeld 25 M), kilobytes (500 k), duizend bytes (500 K). Let op - hier is het register van aanduiding van meeteenheden van belang.

Stap 3

Nadat u de afmetingen van de onderdelen hebt opgegeven, klikt u op de knop "OK" om het proces te starten. Als gevolg hiervan blijft het originele bestand ongewijzigd, maar verschijnen de archiefvolumes van de door u opgegeven grootte in dezelfde map. De bestandsnamen zijn hetzelfde als het origineel, maar de extensie wordt vervangen door rar en het nummer van dit deel van het archief wordt ervoor toegevoegd (bijvoorbeeld bigFile.part0001.rar, bigFile.part0002.rar, enz.).

Stap 4

Als het te splitsen bestand een rar-archief is, zal de volgorde van acties anders zijn. U moet dit archief openen door te dubbelklikken of door te markeren en op Enter te drukken. De archiver zal starten, in het menu waarvan de sectie "Bewerkingen" wordt geopend en klik op het item "Archief converteren". U kunt hetzelfde doen zonder een muis te gebruiken - druk op de toetsencombinatie alt="Image" + Q.

Stap 5

Klik in het geopende venster op de knop "Compressie" - hierdoor wordt hetzelfde tabblad "Algemeen" geopend dat we hierboven hebben beschreven. Dan moet u op dezelfde manier handelen als in het geval van een normaal, niet ingepakt bestand - stel de gewenste grootte van de splitsing in en start het proces door op de knop "OK" te klikken.

Aanbevolen: