Hoe Een Bestand Van De Ene Map Naar De Andere Te Kopiëren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestand Van De Ene Map Naar De Andere Te Kopiëren
Hoe Een Bestand Van De Ene Map Naar De Andere Te Kopiëren

Video: Hoe Een Bestand Van De Ene Map Naar De Andere Te Kopiëren

Video: Hoe Een Bestand Van De Ene Map Naar De Andere Te Kopiëren
Video: Bestand kopiëren naar map onder Windows 10 2024, April
Anonim

Wanneer u op een computer werkt, moet u vaak bestanden van de ene map naar de andere kopiëren. In de meeste gevallen is deze bewerking zelfs voor beginnende gebruikers niet moeilijk. Met een onoplettende houding ten opzichte van dit proces kan zelfs een ervaren "gebruiker" belangrijke informatie verliezen.

Hoe een bestand van de ene map naar de andere te kopiëren
Hoe een bestand van de ene map naar de andere te kopiëren

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Om bestanden van de ene map naar de andere te kopiëren, plaatst u deze mappen naast elkaar. Verplaats vervolgens uw muis naar het bestand in de oorspronkelijke map. Houd de linkermuisknop en de Ctrl-knop op de computer ingedrukt. Sleep het gekopieerde bestand naar de doelmap, laat de muis- en toetsenbordknoppen los. Controleer of het gekopieerde bestand in de doelmap verschijnt - hiervoor moet u mogelijk de opdracht "Update" uitvoeren die wordt opgeroepen vanuit het contextmenu (door op de rechtermuisknop te drukken).

Stap 2

Als het problematisch is om beide mappen tegelijkertijd op het bureaublad te plaatsen, of als de bovenstaande methode niet werkt, gebruik dan een alternatieve methode. Om dit te doen, plaatst u de cursor op het gekopieerde bestand, drukt u op de rechtermuisknop en selecteert u het contextmenu-item "Kopieer" (vervolgkeuzelijst). Open vervolgens de doelmap, plaats de muiscursor op een lege plek in deze map en voer het contextcommando "Plakken" uit. Controleer of het gekopieerde bestand zich in de doelmap bevindt. Zorg er bij het kopiëren van bestanden op deze manier voor dat de muiscursor precies naar een lege ruimte in de doelmap wijst. Anders kan het gekopieerde bestand in een submap van de doelmap terechtkomen of proberen te "toevoegen" aan het archief van iemand anders.

Stap 3

Merk op dat de opdracht Kopiëren de inhoud van het bestand niet fysiek kopieert. In werkelijkheid wordt de informatie pas gekopieerd wanneer de opdracht "Plakken" wordt uitgevoerd. Verwijder of ontkoppel daarom geen verwisselbare media (flashdrives, cd's en dvd's, enz.) totdat het gewenste bestand zich in de doelmap bevindt.

Stap 4

Als de te kopiëren informatie erg belangrijk is, dupliceer dan het kopieerproces op verschillende media. Als dit niet mogelijk is, maak dan een extra (submap) map op de flashdrive (schijf, floppydisk) aan en kopieer het bestand daar opnieuw. Controleer indien mogelijk of het gekopieerde bestand wordt geopend en blader door de inhoud ervan. Het is raadzaam om de kwaliteit van de bestandsopname niet te controleren op het apparaat waarop de opname is gemaakt, maar op een vergelijkbaar apparaat. Dit geldt in het bijzonder voor diskettes, aangezien een FDD-drive de diskettes die erop geschreven zijn gewoonlijk goed leest, maar weigert om "vreemde" disks te lezen.

Stap 5

Kopieer bij het kopiëren van bestanden de bestanden, niet hun snelkoppelingen (die uiterlijk vaak alleen van bestanden verschillen door de aanwezigheid van een pijl in de linkerbenedenhoek). Sta niet de veelgemaakte fout toe van beginnende gebruikers die, nadat ze alle snelkoppelingen van het bureaublad op een flashstation hebben verzameld, denken dat ze alle informatie van de computer hebben gekopieerd.

Aanbevolen: