Een Bestand Naar Dvd Kopiëren

Inhoudsopgave:

Een Bestand Naar Dvd Kopiëren
Een Bestand Naar Dvd Kopiëren

Video: Een Bestand Naar Dvd Kopiëren

Video: Een Bestand Naar Dvd Kopiëren
Video: Create an ISO file,Copy Windows 7, 8 or10 from DVD to USB flash drive and install on a Laptop. Free 2024, Mei
Anonim

Na verloop van tijd kan een zeer groot aantal van allerlei soorten bestanden zich ophopen op de harde schijf van de computer. Helaas is de hoeveelheid geheugen niet rubberachtig en kan niet alle benodigde informatie bevatten. Daarom moeten gebruikers van tijd tot tijd computergeheugen vrijmaken door enkele bestanden naar dvd-schijven te kopiëren. Dit kan zowel met behulp van standaardtools van het besturingssysteem als met behulp van verschillende speciale programma's.

Een bestand naar dvd kopiëren
Een bestand naar dvd kopiëren

Noodzakelijk

  • - lege dvd-schijf;
  • - Nero Express-programma

instructies:

Stap 1

U hebt Nero Express nodig om de informatie naar een schijf te kopiëren. Daarom is het eerste wat u moet doen het downloaden en installeren op uw computer. Als het programma al is geïnstalleerd, start u het gewoon door te dubbelklikken op de linkermuisknop.

Stap 2

Plaats een lege dvd in uw computer. Selecteer in het programmavenster het type schijf en zoek in het menu de functie "Dvd maken met gegevens" en klik erop met de linkermuisknop. Daarna wordt een ander venster voor u geopend, waarin alle bestanden die nodig zijn voor de opname worden weergegeven.

Stap 3

Zoek in de rechterbovenhoek de knop "Toevoegen" en klik erop met de linkermuisknop. Selecteer in het venster dat verschijnt de bestanden die u naar schijf moet kopiëren en klik opnieuw op "Toevoegen". Afhankelijk van het aantal en de grootte van de bestanden kan het uploadproces enkele minuten duren.

Stap 4

Op de schaal onderaan het venster kunt u zien hoeveel schijfruimte vol zal zijn na het opnemen. Zorg ervoor dat u het maximaal toegestane volume niet overschrijdt. Anders zal het programma de schijf gewoon niet branden en moet u alle bovenstaande procedures vanaf het begin uitvoeren.

Stap 5

Als de schaal na het toevoegen van alle bestanden die u nodig heeft volledig in het groen wordt weergegeven, kunt u doorgaan met opnemen. Klik op de knop Volgende en maak de laatste instellingen. Selecteer de recorder voor opname, voer indien nodig de schijfnaam in en vink het vakje aan naast de functie "Gegevens controleren na schrijven naar schijf".

Stap 6

Nu kunt u beginnen met opnemen door op de overeenkomstige knop in de rechterbenedenhoek van het venster te klikken. Wacht terwijl het programma de bestanden in de juiste volgorde plaatst en naar schijf schrijft. Aan het einde van de procedure wordt het station automatisch geopend en kunt u de gebrande schijf ervan verwijderen.

Stap 7

U kunt ook bestanden naar schijf kopiëren met behulp van standaardhulpprogramma's van het besturingssysteem. Plaats hiervoor een lege schijf in het station en open met Verkenner de map met de gewenste bestanden. Controleer ze en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Kopiëren". Open het venster van de schijf die wordt gebrand, klik met de rechtermuisknop en selecteer de functie "Plakken". Zoek daarna in het verkennervenster de functie "Branden naar optische schijf" of "CD branden" en voer deze uit. Wacht tot het einde van de procedure.

Aanbevolen: