Spreadsheets Maken

Inhoudsopgave:

Spreadsheets Maken
Spreadsheets Maken

Video: Spreadsheets Maken

Video: Spreadsheets Maken
Video: Een database maken in Excel 2024, Mei
Anonim

Spreadsheets zijn het eenvoudigste voorbeeld van een typische database. Voordat computers werden gemaakt, sloegen mensen informatie op in tabellen, waarbij elk genummerd record was gekoppeld aan een specifieke set gegevens.

Spreadsheets maken
Spreadsheets maken

instructies:

Stap 1

Met de komst van computers werden tabellen overgebracht naar het computergeheugen, waardoor het mogelijk werd om er koppelingen tussen te maken en zo hele databases te vormen. Selecteer het programma waarin u spreadsheets wilt maken. Het meest gebruikelijke programma voor dit soort werk is Excel van Microsoft of zijn broer Calc uit de OpenOffice-familie. Deze programma's lijken op elkaar, maar hebben het belangrijkste verschil - een betaald product van Microsoft. U kunt het op internet vinden of speciale softwareschijven kopen.

Stap 2

Overweeg de dataset die in de spreadsheets moet worden opgeslagen. Met moderne programma's kunt u niet alleen symbolen opslaan, maar ook links naar pagina's op internet, foto's en andere objecten. Groepeer uw gegevens in categorieën. De namen van vrienden en hun adressen moeten bijvoorbeeld worden gegroepeerd in de tabel Adresboek, maar de namen van films in uw persoonlijke verzameling moeten worden gegroepeerd in de tabel Thuisbioscoop. Het heeft geen zin of praktisch nut om ongelijksoortige gegevens door elkaar op te slaan in een enkele spreadsheet.

Stap 3

Vul de tabellen in, let op de logica van hun constructie en de formaten van de ingevoerde gegevens. Het is natuurlijk handiger als de tabel zijn eigen recordnummering bevat, evenals de datum van het record en de eenvoudigste opmaakelementen. Als u van plan bent een database te maken van tabellen, maak deze dan aan in het Access-programma van Microsoft. Deze database-editor helpt u een eenvoudig diagram van koppelingen te maken, evenals formulieren voor het invoeren van gegevens die in tabellen zijn ingevoerd. Vermeldenswaard is ook dat het beter is om kopieën van databases op informatiedragers op te slaan, zodat later, in geval van onvoorziene situaties, alles probleemloos op een personal computer kan worden hersteld.

Aanbevolen: