Een Screenshot Maken En Bewerken

Inhoudsopgave:

Een Screenshot Maken En Bewerken
Een Screenshot Maken En Bewerken

Video: Een Screenshot Maken En Bewerken

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: iPhone screenshots maken en bewerken, zo doe je dat (iPhone screenshot maken) 2023, Februari
Anonim

Een screenshot is een software-snapshot van het beeldscherm. Met zijn hulp kunt u berichten over computerstoringen opnemen, een frame uit een film knippen of direct een foto van uw gesprekspartner krijgen tijdens een Skype-gesprek.

Een screenshot maken en bewerken
Een screenshot maken en bewerken

Standaard Windows-hulpprogramma's

U kunt een screenshot maken en bewerken met een combinatie van 2 toetsen en de ingebouwde grafische editor Paint. Druk op Ctrl + PrintScreen om de schermafbeelding naar het klembord te kopiëren en Paint te starten. Maak een nieuw bestand met de opdracht Nieuw in het menu Bestand en druk op Ctrl + V om de momentopname te plakken.

In Paint kunt u de schermafbeelding bewerken. Markeer met behulp van de selectiehulpmiddelen het geselecteerde gebied van de afbeelding en klik met de rechtermuisknop in de selectie. Specificeer de vereiste actie in het contextmenu. Als u een fragment van de afbeelding als grafisch bestand wilt opslaan, selecteert u "Kopiëren naar bestand". Geef in het nieuwe venster het pad op naar de map waar het bestand zal worden opgeslagen (standaard "Mijn afbeeldingen") en de naam ervan.

Als u de opdracht "Kopiëren" gebruikt, wordt het fragment naar het klembord geladen. Het kan worden gebruikt om in een nieuwe afbeelding in te voegen. De opdracht Knippen laadt ook het geselecteerde deel van de afbeelding naar het klembord, maar verwijdert het uit de originele afbeelding. Een witte achtergrond blijft op de plaats van het uitgesneden fragment.

Afzonderlijke delen van de schermafbeelding kunnen worden gemarkeerd om de aandacht te trekken met de gereedschappen Rechthoek en Ellips. Kies de markeringskleur op het palet. Daarnaast biedt Paint tekengereedschappen: penseel, pen en spray. Met hun hulp kun je vormen tekenen zoals een pijl en meer complexe vormen, als je ervaring hebt met deze grafische editor.

U kunt een bijschrift toevoegen aan de schermafbeelding. Om dit te doen, klikt u op de letter "A" in de werkbalk, selecteert u de juiste kleur op het palet, het type en de grootte van het lettertype op de eigenschappenbalk en voert u de tekst in.

Lightshot-programma

Met het gratis Lightshot-programma is het heel eenvoudig om screenshots te maken en aan te passen. Download het van de website van de fabrikant en installeer het. Daarna wordt het automatisch gestart wanneer u de computer aanzet. Het pictogram bevindt zich in de lade.

Wanneer u een screenshot moet maken, drukt u op de PrintScreen-toets en sleept u de muis over het gewenste gebied op het scherm.

Er verschijnt een werkbalk langs de verticale zijde van het frame, waarmee u de details binnen de selectie kunt markeren met een markering of een gekleurde rechthoek; iets tekenen met een potlood; zet de aanwijzer in de vorm van een pijl; een inscriptie maken. U kunt acties ongedaan maken door op de ronde pijl te klikken.

Als u de grootte van de selectie wilt wijzigen, sleept u de zij- en hoekgrepen op het frame. De selectie kan naar een andere plaats worden verplaatst door deze met de muis vast te houden.

Er verschijnt een opdrachtbalk langs de horizontale zijde van het frame. Met behulp van de knoppen erop kan het geselecteerde fragment in het klembord worden geladen, als een grafisch bestand worden opgeslagen, worden afgedrukt, vergelijkbare afbeeldingen op internet worden gevonden, enz. Het is niet moeilijk om het doel van de knoppen te begrijpen, want wanneer u de cursor beweegt, verschijnt er een tooltip.

Populair per onderwerp