Gegevens Naar Schijf Schrijven Met Nero

Inhoudsopgave:

Gegevens Naar Schijf Schrijven Met Nero
Gegevens Naar Schijf Schrijven Met Nero

Video: Gegevens Naar Schijf Schrijven Met Nero

Video: Gegevens Naar Schijf Schrijven Met Nero
Video: Nero.Platinum.Suite.2020 @ 2024, Mei
Anonim

Zelfs de eigenaren van zeer krachtige machines denken regelmatig na over wat ze moeten doen met de informatie die op de computer is verzameld. De grootste schijf moet regelmatig worden schoongemaakt en tegelijkertijd wilt u een deel van de inhoud ervan opslaan. U kunt bestanden op cd of dvd branden. Meestal wordt voor deze doeleinden het Nero-programma gebruikt.

Gegevens naar schijf schrijven met Nero
Gegevens naar schijf schrijven met Nero

Noodzakelijk

  • - een computer met een schrijfstation;
  • - Nero-programma:
  • - Totale bevelhebber;
  • - CD- en DVD-blanco's.

instructies:

Stap 1

Sorteer de bestanden. Natuurlijk kunt u ze met Nero willekeurig opnemen, vanuit verschillende mappen. Bovendien kunt u de informatie in een bepaalde volgorde rangschikken, bijvoorbeeld in de volgorde waarin u deze in de lijst in het programma zelf invoert. Maar het is veel handiger om een map aan te maken op de meest vrije partitie van de harde schijf. U kunt de opnamen nummeren zodat elke speler ze in de juiste volgorde waarneemt. Het is het handigst om catalogi te maken met Total Commander of een vergelijkbare FreeCommander die als gratis software wordt gedistribueerd.

Stap 2

Plaats een schone lege schijf in de schijf. Open het programma. Er verschijnt een menu voor u, waarin u wordt gevraagd te bepalen wat u precies wilt doen. In het venster linksboven wordt u gevraagd om het schijftype in te stellen. De keuze voor cd of dvd hangt af van uw drive en de schijf die er al in zit.

Stap 3

Nadat u het type schijf hebt geselecteerd, ziet u verschillende pictogrammen onder dit venster, die video, audio, documenten, schijfimage, enz. aangeven. Selecteer degene die je wilt.

Stap 4

Met het Nero-programma kunt u niet alleen de hele schijf in één keer branden, maar deze in de toekomst ook aanvullen. Dit is erg handig als je map met bestanden klein is en het zonde is om een extra schijf uit te geven. Aan de rechterkant van het menu dat voor je opent, zijn er verschillende tabbladen, waaronder "Multisessie". Door "Start Multisession Disc" te kiezen, kunt u een schijf branden die later kan worden aangevuld. U kunt ook doorgaan met de multisessie of de optie "Geen multisessie" selecteren.

Stap 5

Kijk naar de instellingen die in hetzelfde menu staan. Meestal is alles wat je nodig hebt standaard ingesteld, maar situaties zijn anders. Daarom is het noodzakelijk om daar op zijn minst te kijken. Helemaal onderaan het menu ziet u drie toetsen. Selecteer Nieuw project of Openen. In ieder geval verschijnt er een verkenner voor je die je vraagt om bestanden te selecteren. In verschillende versies van het programma is het verticaal of horizontaal verdeeld. In ieder geval ziet u in de ene kolom een weergave van de mappen van uw computer en in de andere - wat u kiest om op te nemen. Onderaan is er zoiets als een liniaal - een indicator die het volume van bestanden aangeeft die bedoeld zijn voor opname.

Stap 6

Kopieer de bestanden. Dit kan met de functie "Kopiëren" in het hoofdmenu, maar u kunt ook gewoon slepen en neerzetten. Er is een speciaal risico op de indicator (meestal geel), die niet mag worden overschreden. Als de bestanden deze markering overschrijden, zijn schrijffouten zeer waarschijnlijk. Probeer het volume zelfs iets lager te houden dan het maximaal toegestane. Dit is vooral belangrijk bij het opnemen van audio en video, die tijdens het proces opnieuw worden gecodeerd en daarom iets meer ruimte nodig hebben.

Stap 7

Zoek de functie "Branden" in het hoofdmenu (in andere versies van het programma - "Branden"). U krijgt een venster te zien waarin u de snelheid moet instellen. Laat je niet meeslepen door hoge snelheden, kies iets er tussenin, zeker als je geen risico wilt nemen. Daar ziet u ook een venster waarin u het aantal exemplaren kunt instellen. Het is veiliger om daar een eenheid te plaatsen en bij het opnemen van een tweede kopie de procedure gewoon herhalen.

Stap 8

Klik op de knop Branden hieronder. Wacht tot de opname is voltooid. De schijf opent zichzelf. Test de schijf na het branden door deze in een niet-beschrijfbare schijf te plaatsen en verschillende bestanden te openen.

Aanbevolen: