Een Bestandsextensie Repareren

Inhoudsopgave:

Een Bestandsextensie Repareren
Een Bestandsextensie Repareren

Video: Een Bestandsextensie Repareren

Video: Een Bestandsextensie Repareren
Video: How to change a file extension the easy way 2024, Mei
Anonim

In de regel moet het bewerken van de bestandsextensie de wijziging weerspiegelen in het opnameformaat van de informatie die het bevat. En een dergelijke interventie in de bestandsstructuur wordt meestal uitgevoerd met behulp van gespecialiseerde toepassingen die de extensie wijzigen. Maar de gevallen waarin de gebruiker de extensie zelf moet repareren, zijn nog steeds niet zo zeldzaam.

Een bestandsextensie repareren
Een bestandsextensie repareren

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om de bestandsextensie te wijzigen, is door een programma te gebruiken dat speciaal is ontworpen voor het werken met bestanden. Er zijn veel manieren om het te openen in Windows OS - klik bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op de knop "Start" en selecteer in de pop-uplijst met opdrachten de regel "open verkenner".

Stap 2

Selecteer in de linkerkolom van de bestandsbeheerinterface het station waar het hernoemde object zich bevindt en vouw vervolgens de mappen in dezelfde linkerkolom opeenvolgend uit en ga naar de map die het bestand bevat.

Stap 3

Als de extensie van het gewenste object niet wordt weergegeven in de bestandsbeheerder, open dan de vervolgkeuzelijst "Organiseren" boven de linkerkolom van de Verkenner en selecteer de regel "Map- en zoekopties". Als uw OS-versie deze lijst niet heeft, open dan het gedeelte "Extra" in het menu en selecteer het item "Mapopties". In beide gevallen wordt hetzelfde venster geopend, waarin u een lijst met parameters op het tabblad "Bekijken" nodig hebt - zoek de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" erin. Schakel deze regel uit en klik op OK.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op het gewenste bestand, selecteer de opdracht "hernoemen", ga naar het einde van de naam (druk op de knop Einde) en corrigeer de extensie. Door op de Enter-toets te drukken, wordt de gewijzigde bestandsnaam vastgelegd.

Stap 5

Dezelfde bewerking kan worden uitgevoerd op de opdrachtregel, zelfs als de weergave van de bestandsextensie is uitgeschakeld in de Windows-instellingen. Het opdrachtregelsimulatorvenster wordt opgeroepen via het dialoogvenster voor het starten van het programma - druk tegelijkertijd op de Win- en R-toetsen om dit dialoogvenster te openen. Typ vervolgens cmd, druk op Enter en een opdrachtpromptterminal wordt geopend.

Stap 6

Gebruik de opdracht hernoemen of de afkorting ren om de naam te wijzigen. Voor deze opdracht moet u het volledige pad en de naam van het bewerkte object opgeven, evenals de naam van het bestand met de nieuwe extensie (u hoeft niet het volledige pad op te geven voor de tweede parameter). Als een bestand met de naam someFile.doc bijvoorbeeld in de tekstmap van de hoofdmap van station F wordt geplaatst, voert u de volgende opdracht in om de extensie van doc in txt te wijzigen: ren F: extsomeFile.doc someFile.txt en druk op de Enter-toets.

Aanbevolen: