Hoe Een Bestandsextensie Terug Te Krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestandsextensie Terug Te Krijgen
Hoe Een Bestandsextensie Terug Te Krijgen

Video: Hoe Een Bestandsextensie Terug Te Krijgen

Video: Hoe Een Bestandsextensie Terug Te Krijgen
Video: How To Restore ANY Default File Type/Extension Or Program To Its Original State 2024, Maart
Anonim

De bestandsnaam bestaat uit het volledige pad ernaartoe op de harde schijf, persoonlijke naam en extensie, meestal aangegeven na het puntteken. Als u de extensie op de een of andere manier hebt verwijderd, kan het besturingssysteem het type document niet automatisch herkennen en uitvoeren voor uitvoering in het bijbehorende programma. De eerste stap is om erachter te komen tot welk type bestand het behoort.

Hoe een bestandsextensie terug te krijgen
Hoe een bestandsextensie terug te krijgen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - TrID, FileInfo, File Analyzer-programma's;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Download en installeer een van de TrID-bestandsanalyseprogramma's, FileInfo, File Analyzer en andere. Je kunt het vinden op de softwarewebsite softodrom.ru of soft.ru. Gebruik de mogelijkheden van het programma om het bestandstype te achterhalen. Als u TrID gebruikt, wordt informatie over het mogelijke bestandstype weergegeven als een percentage.

Stap 2

Bekijk de gedetailleerde binaire gegevensinhoud in een gewoon kladblok. Aan het begin is de bestandshandtekening - een speciale set tekens met informatie over het document. Voor een RAR-archief bevat de handtekening bijvoorbeeld Rar-tekens. U kunt de correspondentie van handtekeningen met bestandstypen in detail vinden via internet. U kunt de extensie van het document ook achterhalen met behulp van standaardhulpprogramma's voor het besturingssysteem. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer "Eigenschappen". Er verschijnt een venster voor u, waarin alle relevante informatie wordt gepresenteerd.

Stap 3

Gebruik online bestandsherkenningsservices. Het is mogelijk om hun type direct op internet te controleren met hetzelfde TrID-programma. Nadat u het bestandstype hebt gevonden, voegt u de volledige extensie toe door eenvoudig de naam van een specifiek document te wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer "Naam wijzigen" in het menu. Voer de extensie in zonder het puntteken te vergeten.

Stap 4

U moet niet alleen de bestandsextensie verwijderen. U vergeet gemakkelijk het type document en het besturingssysteem herkent de gegevens niet automatisch en selecteert niet het uit te voeren programma. Kijk goed naar de extensie van elk bestand dat zich op uw pc bevindt. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het niet zo moeilijk is om de extensie naar een document terug te sturen, het belangrijkste is om de juiste software te hebben.

Aanbevolen: