Een Bestandsextensie Vervangen Replace

Inhoudsopgave:

Een Bestandsextensie Vervangen Replace
Een Bestandsextensie Vervangen Replace

Video: Een Bestandsextensie Vervangen Replace

Video: Een Bestandsextensie Vervangen Replace
Video: Een beschadigde laminaatplank vervangen | Quick-Step-tutorial 2024, April
Anonim

De bestandsextensie wordt gebruikt om een systeem van gegevensparameters te definiëren die door een bepaald programma kunnen worden gelezen. Het vervangen van de extensie heeft invloed op het verloop van verdere bewerkingen met het bestand, dus deze procedure moet alleen worden uitgevoerd als dat nodig is.

Een bestandsextensie vervangen replace
Een bestandsextensie vervangen replace

instructies:

Stap 1

Open het "Configuratiescherm" in het menu "Start". Selecteer "Mapopties". Ga in het venster dat op het scherm wordt geopend naar het tabblad Vormgevingsinstellingen. Blader door de lijst met posities tot het einde.

Stap 2

Schakel Extensies verbergen voor geregistreerde bestandstypen uit. Pas de wijzigingen toe, sluit het venster door op de knop "OK" te klikken. Start het systeem indien nodig opnieuw op. Daarna zullen de namen van alle bestanden op de computer ook een extensie bevatten, dus wees in de toekomst voorzichtig bij het hernoemen, om niet per ongeluk de parameters te wijzigen.

Stap 3

Zoek het bestand op uw computer waarvan u de resolutie wilt wijzigen. Klik erop met de rechtermuisknop, selecteer het menu-item "Naam wijzigen".

Stap 4

Wis alle tekens die volgen op de punt uit de bestandsnaam. Voer de gewenste extensie in en druk op Enter. Het systeem geeft een waarschuwing weer dat het wijzigen van de bestandsextensie van invloed kan zijn op verder werken ermee, klik op OK. Als er een programma voor het lezen van gegevens van een nieuw formaat op uw computer is geïnstalleerd, verandert het pictogram in de bijbehorende toepassing. Als u de naamextensie verkeerd invoert, wordt het bestand weergegeven als niet-geregistreerd.

Stap 5

Als u niet alleen de bestandsextensie moet wijzigen, maar deze ook moet converteren, download en installeer dan alle programma's die voor u geschikt zijn en die de gegevensparameters wijzigen. Als u bijvoorbeeld een.docx-bestand naar.txt moet converteren, opent u het met Microsoft Office Word en selecteert u Opslaan.

Stap 6

Zet in het vervolgkeuzemenu onderaan de txt-extensie en het systeem zal de nodige transformaties uitvoeren. Er zijn ook verschillende speciale conversieprogramma's die speciaal zijn ontworpen voor bepaalde soorten bestanden.

Aanbevolen: